реди около 1000 години френските лордове проектират сложен подземен замък,

...
реди около 1000 години френските лордове проектират сложен подземен замък,
Коментари Харесай

Taйният свят, скрит под един френски замък

реди към 1000 години френските лордове проектират комплициран под земята палат, очакван за скривалище по време на офанзива в Съдния ден... който по този начин и не идва.

С крепостните си кули, блестящите бални зали и екстериора във възрожденски жанр, Шато Дe Берже (на френски: Château de Brézé) наподобява като просто още един луксозен палат в чудната котловина на Лоара във Франция, която е обект на културно и естествено завещание на ЮНЕСКО, написа

A hidden world under a French castle
— World Travel Index News (@Wtravelindex)

Ако обаче слезете под сухия му трап, ще откриете, че по-голямата част от тази средновековна кралска резиденция съставлява голям под земята лабиринт от ръчно изкопани укрепления, които се простират на повече от 3 км, образувайки най-голямото подземно имение в Европа и едни от първите, основани във Франци бункери.

Замъкът Шато Дe Берже датира най-малко от средата на 11-ти век.

Предполага се, че неговите секрети камери евентуално са проектирани и създадени от дългогодишната му владетелка за скривалище от многочислените викингски нападения във Франция през Средновековието.

С течение на времето празните подземни тунели биват превърнати в спални, пространства за предпазване, пекарни, конюшни, отбранителни галерии. И по този начин се основава същински палат под замъка, в който кралските особи да посрещнат всичко - от грабежи до пандемии.

Близо 1000 години след зарибяването на тунелите огромна част от този под земята лабиринт остава неразкрит, като единствено 1 км е наличен за обществеността. По подигравка на ориста в никакъв случай няма да разберем какъв брой ефикасни са били тези комплицирани бункери, защото от времето, когато са били издигнати, замъкът в действителност не е бил атакуван.

След близо 1000 години от прокопаването на тунелите, огромна част от този под земята лабиринт остава неразкрит. Само 1 км от него е наличен и може да се види от необятната общност.

По подигравка на ориста в никакъв случай няма да разберем какъв брой ефикасни са били тези комплицирано проектирани бункери, защото от времето, когато са били издигнати, замъкът в действителност не е бил нападан, oтбелязва още.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР