Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 17 януари. Партиите

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 17 януари. Партиите
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 януари

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 17 януари.

Партиите нямат учредения за искания във връзка с датата на вота, съгласно президента на България Румен Радев. Държавният глава уточни, че става въпрос за постоянни избори. " Да си пожелаем 4-ти април да бъде Великден за католици и арменци, само че да е Великден и за възкръсващата демократична България ", сподели Радев. По негово мнение, " най-хубавата дата за избори е била през септември, откакто като през юли властта изчерпа търпението и хората всеобщо желаеха нейната оставка ". " Последните месеци лишиха живота на хиляди българи, тъй като държавното управление не приготви страната за втората вълна на пандемията ", уточни президентът и добави, че през тези месеци били източени милиарди от държавния бюджет.

„ Успяваме да управляваме рецесии, по тази причина и с най-меките ограничения против COVID-19 сме на 27-мо място в Европа по заболеваемост и заводите в България работят “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети Индустриална зона „ Раковски ”, където 24 компании са се възползвали от помощта на страната в размер на 7 000 000 лв. по линия на мярката за опазване на заетостта в пандемията 60/40. Премиерът Борисов посочи, че до този миг държавното управление е подкрепило бизнеса и хората в изискванията на пандемия с общо 1,3 милиарда лв..

Прокуратурата се държи като проведена незаконна група (ОПГ), ръководена от Бойко Борисов. Това съобщи водачът на АБВ Румен Петков пред публицисти и посочи: " Прикриват закононарушенията на Борисов, прикриват закононарушенията на Джамбазки, прикриват закононарушения за сигнали, които аз съм пратил ".

Все по-вероятно е коронавирусът SARS-CoV-2 да стане ендемичен при хората, при някои животни или и при двете, т.е. да не изчезне с ваксини, настояват двама приети специалисти по инфекциозни болести.

Ще би трябвало да се провеждат проучвания на хора, които са преболедували COVID-19, с цел да се направи изследване какъв брой време трае имунитетът. Това разяснява основният държавен здравен контрольор доцент лекар Ангел Кунчев. Той увери, че в България не са установени публично случаи на новия вариант на ковид, " само че евентуално сме си го внесли ". Кунчев уточни, че са открити хора, които са наново инфектирани с COVID-19. И допусна, че има и други, само че с цел да се потвърди, би трябвало да се създадат нови наблюдения. Пациентите следва да са имали негативен резултат за ковид и по-късно наново доказване на заразяване. Според специалиста, с цел да не се " засели " отначало вирусът в човешкия организъм, би трябвало антителата да са толкоз доста, че да не позволен наново заболяване.

" От 4-ти февруари евентуално ще разгадаем три класа от 5 до 12 клас да учат присъствено, в случай че по този начин продължава да спада заболеваемостта и се надяваме да доближи под 120 на 100 000 души ", разгласи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който посети дружно с премиера Бойко Борисов ОУ „ Христо Ботев “ в град Раковски. Министър Ангелов рапортува на министър-председателя, че на следващия ден следва да беседва по тематиката с министъра на образованието и науката и ще бъде взето решение кои ще бъдат тъкмо класовете, които ще се върнат в учебните здания.

233 са новите случаи на ковид, регистрирани в националния информативен указател при направени 4 628 теста, от които 3 321 PCR и 1307 антигенни. Положителните резултати са 5,03%.

2196 публично регистрирани случая на новия ковид в България по-малко има през тази седмица (11.01 - 17.01.21) по отношение на предходната (04.01 - 10.01.21), само че и 13 081 теста (PCR и антигенни общо) по-малко на седмична база. Това значи, че наклонността на ограничение на епидемията, която се вижда от 5 седмици насам, се резервира.

„ Ако не бяхме изчистили пестицидите край Своге, всичко щеше да отиде в питейната вода. Сега освен щяхме да имаме трансгранично замърсяване, а и всичката риба до Дунава щеше да е измряла ”, сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Според него, аргументи за преливането на реките е систематичното им замърсяване и неналичието на разчистване. Голям проблем основават и противозаконните изкопни действия от строителни компании, за които и прокуратурата е назначила инспекции.

" Нова телевизия " закупи " Канал 3 " и го прекръсти на " Нова нюз ", а от програмата му бе свалено предаването на Илиана Беновска - " Беновска пита ", в което всяка неделя гостуваха министри и ръководещи политици, а водещата му постоянно атакуваше опозицията. Не е известно на какво се дължи това решение. В момента притежателят " Адванс медиа груп " е във крайна фаза на продажба на цялата медийна " Нова броудкастинг груп " и дали измененията в програмата са свързани с купувача " Юнайтед груп ", очакващ утвърждение от Комисията за защита на конкуренцията, или с други аргументи, няма формален коментар.

Самолетът с рецензия на Кремъл Алексей Навални назад до Русия кацна в Москва, откакто беше отклонен до друго летище, поради натрупали се негови последователи и медии. Критикът на Кремъл Алексей Навални се завърна в Русия след лекуване в Германия от отравяне. Полетът с Навални от Германия, където 44-годишният прекара месеци, възстановявайки се от отравянето през август, излетя от летището в Бранденбург в Берлин малко след 15:15 ч. (14:15 централно гринуичко време). Самолетът е на съветската самолетна компания " Победа ", благосъстоятелност на следения от страната " Аерофлот ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР