Редакционният екип ви представя най-важните новини за 12 май. За

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за 12 май. За
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 12 май

Редакционният екип ви показва най-важните вести за 12 май.

За случай на метространцията при летище София оповестява bTV. По информация на малкия екран, в един от метровлаковете има ранени хора, а БНР оповестява, че става въпрос за случай с оръжие.

Като най-съществен акцент слагам върховенството на закона и с моите сътрудници се сплотяваме към мотото – честност, бистрота и професионализъм. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев от Гербовата зала на президентството при показване на служебния кабинет от президента Румен Радев.

Съставът на второто служебно държавно управление на президента Радев е цветен: в него има хора, с които той към този момент е работил и/или са част от неговия доскорошен екип - подобен е, да вземем за пример, министър председателят ген. Янев и министърката на туризма Балтова. То включва и фигури, чиято биография е тясно обвързвана с Българска социалистическа партия - да вземем за пример министрите на правораздаването Стоилов и на вътрешните работи Рашков

Столичани взимат с към 560 лева повече от междинното заплащане за страната, което за декември е в размер на 1468 лева Но в случай че от данните на Национален статистически институт за междинната заплата се извадят възнагражденията в столицата, се оказва, че заплатите в останалата територия на страната са приблизително към 1140 лева, а столичани взимат със 77% повече, написа Монитор.

Чешката република ще изиска от Русия най-малко милиард крони (над 47 милиона долара) като отплата за детонациите в склада за муниции във Врбетица през 2014 г.Според съветския уебсайт РБК министърът на финансите на страната Алена Шилерова е оповестила това в ефира на чешката телевизия.

Президентът на България Румен Радев е подкрепил декларация на срещата Б9 на страните от Източноевропейското партньорство на НАТО, с която се жигосват " саботажите " на Русия на територията на страни от алианса. Вчера (11 май) Радев беше нападнат от зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, че е скрил декларацията, а отношението му към Алианса и към Русия беше окачествено като " безпринципно " някогашния външен министър Екатерина Захариева.

Вашият избор като отличен офицер и посланик заслужава поздравления. Много от сътрудниците министри се познаваме добре. Направен е прелестен избор от президента Радев за всички вас. Това сподели досегашният министър председател Бойко Борисов при предаването на властта на служебното държавно управление на Стефан Янев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР