Редакционният екип на представя накратко прегледа на по-важното от печатните

...
Редакционният екип на представя накратко прегледа на по-важното от печатните
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 18 април

Редакционният екип на показва в резюме прегледа на по-важното от печатните издания за днешния четвъртък.
Вестник " Сега "
Водеща вест на ежедневника е тематиката за цените на електрическата енергия у нас. Става ясно евтиният нощен ток за живеещите в Западна България може да остане в историята. Причината е, че ЧЕЗ, която обслужва 1/3 от страната, е поискала от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) повишаване на нощната цена с 67.6% от 1 юли. Така един киловатчас би трябвало да скочи от 0.05654 лева без Данък добавена стойност сега до 0.09476 лева Заявката за нарастване на дневната цена също е сериозна - компанията е поискала повишаване на дневния ток с 3.5% до 0.13759 лева за киловатчас. Предварителните поръчки на ЕРП-тата бяха оповестени през вчерашния ден (17 април).
Вестник " 24 часа "
Изданието обръща внимание на нещастието с " Нотр Дам ", като отбелязва, че камбаните в катедралите из цяла Франция са били тъкмо в 18:50 часа нощес (19:50 ч. бълг. време) - часът, в който в понеделник вечерта лумна пожарът, опустошил Парижката " Света Богородица ". На някои места камбанният звън в символ на взаимност е траял повече от 10 минути.
Водещите европейски ежедневници също пишат, че случилото се с един от безспорните знаци на Европа е съумяло до сплоти значително разединената френска нация.
Вестник " Труд "
Още една интернационална тематика във вестниците през днешния ден. Над 800 000 мигранти от Африка, арестувани от управляващите в Либия в лагери по крайбрежията на Средиземно море, може да се насочат към Европа, в случай че задълбочаващата се революция дестабилизира интернационално приетото държавно управление в Триполи. За това предизвести министър председателят на страната Файез ал-Сарадж. Според него с изключение на тези стотици хиляди имигранти, рецесията в Либия ще тласне и мнозина елементарни либийци да потърсят избавление в Европа.
Вестник " Монитор "
Идват баловете, а сметките съвсем постоянно излизат солени. Родителите изплащат заемите за разноските по абитуриентския бал до 3 години, споделя за „ Монитор “ кредитният съветник Тихомир Тошев. По негови думи няма наклонност да се теглят заеми авансово. Практиката е по-обичайна за по-бедните райони като Северозападна България и Родопите. „ Обикновено става въпрос за дребни суми от рода на 200-300 до 500 лева, които не доближават при организацията на събитието “, разясни Тошев. За тази година към момента не е ясно дали ще следим същата наклонност, само че за момента няма такива случаи. Повечето родители разчитат на спестявания, които стартират да събират още през предходната година, след 15 септември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР