Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 13 март

Редакционният екип на Actualno.com ви показва вечерния информативен бюлетин, отдаден на най-важното от днешния вторник, 13 март.

ТРЪМП УВОЛНИ АМЕРИКАНСКИЯ ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън е освободен от поста си от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Негов заместител е досегашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео.
Министерство на външните работи ЗА ДУМИТЕ НА ЕРДОГАН ЗА КЪРДЖАЛИ: ДЪРЖАВНИТЕ ГРАНИЦИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ
Днешните държавни граници са одобрени с интернационалните контракти и не подлежат на преразглеждане, България и Турция не вършат изключение. Това се споделя в позиция на българското Външно министерство във връзка изявленията на турския президент Реджеп Ердоган, че " Кърджали е част от душевните граници на Турция ".
ОТ ЧЕЗ съдебна експертиза СТРАХУВАТ, ЧЕ ГИНКА ВЪРБАКОВА НЯМА ДА СЪБЕРЕ ПАРИ ЗА СДЕЛКАТА, ВИЖДАТ ПРОБЛЕМ В БОРИСОВ

Заради натиска от страна на медиите, може " Инерком България " да не успее да откри пари, с цел да купи активите на ЧЕЗ. Такова безпокойство изрази ръководителят на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачеш, който добави и, че " наподобява " българският министър председател Бойко Борисов не желае ЧЕЗ да прави бизнес в България.

ЗАРАДИ ЧЕЗ РАДЕВ СВИКВА КСНС ЗА ЕНЕРГИЙНАТА СИГУРНОСТ ПРЕЗ АПРИЛ

Президентът Румен Радев ще свика идващия месец Консултативен съвет по националната сигурност /КСНС/, на който да бъдат прегледани въпросите за енергийната сигурност на страната.

РУМЕН РАДЕВ: НАШАТА ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РУСИЯ НЕ Е ЗА СМЕТКА НА ДОСТОЙНСТВОТО НИ

" Патриарх Кирил пристигна в България като нравствен лидер, само че избра да си тръгне като политик. Нашата благодарност към Русия не е за сметка на нашето достолепие ". Това съобщи президентът Румен Радев в коментар за визитата на патриарха на Русия у нас и отправените от него упреци против България и нейния президент.

ЙОТОВА СЧИТА, ЧЕ РАДЕВ ОТГОВОРИЛ ПО-ТВЪРДО НА ПАТРИАРХ КИРИЛ ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Смятам, че позицията на президента е много по-твърда и по-национално виновна от тази на Валери Симеонов. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява държанието на съветския патриарх Кирил по време на персоналната си среща с президента Румен Радев на 4 март и нравоучителната лекция на духовника на кого би трябвало да е признателна България за освобождението си от турско иго.

АРНАУДОВА: ОХРАНАТА НА ЦЕЛИ УРБАНИЗИРАНИ ТЕРИТОРИИ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО РАЗПАД НА ДЪРЖАВНОСТТА

Разрешаването на кметовете на общини да подписват контракти с частни охранителни компании за защита на цели урбанизирани територии, може да докара до разпад на държавността. Това съобщи представителят на основния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

СОБСТВЕНИКЪТ НА ЦИСТЕРНАТА ОТ ХИТРИНО: НЕ ПРЕХВЪРЛЯМ ВИНА, АКО ДЪЛЖИМ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ, ЩЕ ПЛАТИМ

" Не трансферирам виновност на никого, само че не желая да поемам аз цялата виновност. Съдът ще реши дали изискуем обезщетение, в случай че изискуем ще го платим ". Това съобщи Станко Станков, шеф компанията " Булмаркет ДМ " ЕООД, чиято цистерна дерайлира на гарата в Хитрино на 10 декември 2016 година

РУСИЯ НЯМА ДА ОТГОВОРИ НА ИСКАНИЯТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, СВЪРЗАНИ С ОТРАВЯНЕТО НА СКРИПАЛ

Русия няма няма да отговори на настояванията на Англия по отношение на отравянето на някогашния шпионин Сергей Скрипал, до момента в който съветската страна не получи достъп до материалите по делото. Това съобщи министърът на външните работи на РФ Сергей Лавров.

Екологичен потенциал ПРЕДУПРЕДИ ЛОНДОН: СЛЕД BREXIT НЯМА ДА ИМАТЕ ОБЛАГИ, КАКВИТО ИМА В Европейски Съюз

Проекторезолюцията, готова от работната група на Екологичен потенциал по отношение на Brexit акцентира, че даже близко асоциирани страни със сходно законодателство не могат да се възползват от облаги или достъп до пазара, сходни на тези на страните членки на Европейски Съюз.

РАДЕВ съдебна експертиза ПРАВИ НА ЙОРДАН ЙОВЧЕВ, ПРИ ТОВА Пожарна охрана СЦЕНАРИЙ

Президентът Румен Радев, който е на посещаване в пловдивската 68-ма бригада " Специални сили ", изненада присъстващите със своите умения и военна подготовка. Привидно ненадейно, президентът се хвана на една от висилките и направи коремно приплъзване на 360 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР