Редакционен коментар на в. Daily Telegraph напомня, че британският премиер

...
Редакционен коментар на в. Daily Telegraph напомня, че британският премиер
Коментари Харесай

Коментарите в британската преса за Brexit

Редакционен коментар на в. Daily Telegraph припомня, че английският министър председател Тереза Мей през последните години непрестанно е повтаряла, че е по-добре „ Brexit без контракт “, в сравнение с неприятен контракт. Сега тя ще би трябвало да убеди и депутатите, и популацията, че е вярна противоположната теза и да отстоява нуждата от препоръчаното от нея неприятно съглашение.
Големият въпрос съгласно изданието е дали тя ще успее да реализира това.
В друга публикация в същия вестник става дума за това, че „ проектът Мей “ няма шансове да мине през камарата на общините. Поради което би било по-добре държавното управление да бъде готово и за подобен вид и да употребява оставащите до 29 март 2019 година месеци не за агитация на достолепията на „ Brexit без контракт “, а за опити за договаряне на изискванията за развода с Брюксел при по-изгодни за Англия условия.
Financial Times в публицистичен коментар отбелязва, че няма за какво проектът на Мей и поддръжката на държавното управление за него да буди наслада. Адвокати на съглашението в качеството на аргумент споделят, че на премиера се удало да се отнесе с почитание към резултатите от гласуването. Но вестникът се съмнява, че в това има нещо, почтено за празнуване.
Черновата на съглашението разсейва „ илюзията за Brexit “ - концепцията, че това може да стане като бърза и лесна разлъка, просто едно ново комерсиално съглашение, а по-късно да следват единствено нови положителни връзки.
Невъзможно е просто да се подценен четири десетилетия стопански, търговски и юридически връзки, счита вестникът. Англия имаше слаба преговорна позиция, а Тереза Мей също по този начин неприятно изиграла картите си. Правителството на Мей предполагало да играе по обичайна формула „ разделяй и владей “, само че срещна ненадейно за себе си единение измежду 27-те страни на Европейски Съюз.
Главният въпрос в този момент е ще мине ли „ разновидността на Мей “ през Народното събрание. Планът на премиера ще бъде посрещнат „ на нож “ от необятна коалиция от твърди „ Brexit-ъри “ до деликатни съперници на Brexit, като всеки от тях има свои искания и оферти към проекта.
В собствен публицистичен коментар в. Guardian също показва опасения, че в случай че препоръчаният вид за съглашение бъде признат за основа, то Англия ще се окаже най-малко за две години в ситуацията на васал във връзка с Брюксел. Но вестникът не вижда в това директна виновност на премиера, тъй като не било допустимо да се разчита на каквото и да е друго в неравните договаряния на една страна против 27. Според Guardian казусът лежи в лъжливото заричане за самата концепция на Brexit, която наследи многогодишната традиция на евроскептиците за неправилно пояснение на „ европейския план “. Поради което вредите, които ще бъдат нанесени на Англия при положение на осъществяване на „ проекта Мей “ са заложени не в самия документ от доста страници, а в самата концепция за Brexit, твърди изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР