Редактор: Веселин Златковe-mail: кадър БНТБорисов прихваща всичко, което преди предлагаше

...
Редактор: Веселин Златковe-mail: кадър БНТБорисов прихваща всичко, което преди предлагаше
Коментари Харесай

Близнашки за промените в Конституцията: Борисов прихваща всичко, което предлагаше преди Христо Иванов

Редактор: Веселин Златков

e-mail:

кадър Българска национална телевизия

Борисов прихваща всичко, което преди оферираше Христо Иванов като правосъдна промяна, това означи в студиото на Българска национална телевизия 1 някогашният длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки.

Той изясни, че предлагането за рестарт е стратегически ход на премиера, добре обмислен и добре необорим. „ Тази Конституция е най-хубавата в Централна и Източна Европа, само че нещата се натрупват. В края на предходната година, за моя голяма изненада, даже Румен Радев стартира да приказва, че Конституцията била писана небрежно. Ама по какъв начин може да знае той по какъв начин е писана Конституцията, когато той е непознат човек, той няма нищо общо с политиката, с установяването на демокрацията в България? “, сподели проф. Близнашки.

Според Близнашки пълномощията на президента не би трябвало да бъдат разширявани, а по-скоро той да се избира от Народното събрание с квалифицирано болшинство от 2/3 от народните представители. Той назова предложенията за основаване на президентска република „ властнически “.

По думите на някогашния длъжностен министър председател сега има митинг на градската десница, за който Българска социалистическа партия е пробвала " да се закачи за опашката ". Близнашки сподели, че не би трябвало да има блокади, с които да се лимитират правата на жителите. Той назова протестиращите „ навалица “, като изясни, че това не е обидно, а е теоретичен термин.

По въпроса за машинното гласоподаване Близнашки сподели, че преди го е подкрепял, само че в този момент е трансформирал позицията си, тъй като страната няма потенциал да го приложи и има риск от имитация. Според него на българите в чужбина може да се даде опция да гласоподават по пощата, по метода, по който това се прави в Съединени американски щати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР