Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]С 1 милион повече ще събере

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgС 1 милион повече ще събере
Коментари Харесай

Варна увеличава парите за чистота с 1 милион

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

С 1 милион повече ще събере от жителите и ще вложи в почистването на града и обитаемоте места община Варна. Това демонстрира предлагането за новата план-сметка „ Чистота “ за 2020 година, която ще бъде разисквана в комисията „ Благоустройство и комунални действия “ към общинския съвет в четвъртък.

От плана за решение, което оповестено на уеб страницата на локалния парламент, излиза наяве, че нарастването идва напълно от приходите от такса боклук, които локалната администрация разчита да събера идната година. Ако през тази предстоящите доходи са били 28 млн. лв.., то през идната са планувани 29 млн. лв..

Допълнителният милион за непорочност ще бъде разпределен в две посоки. Половината ще отидат за обработката, преработването и обезвреждането на твърдите битови боклуци в завода край Варна. За 2020 е планувано общината да му изплати 11 786 630 лв. при 11 176 069 лв. в сметката за тази година. Една от аргументите за това е увеличението на заплащанията към община Аксаково – от 2,38 млн. лв. през тази година на 3,17 млн. лв. през идната.

Друга основна част е нарастването на разноските за разчистване и поддръжка на публичните пространства във Варна. През тази година, която ще отличаваше с все по-често миене на улиците и площадите в града, за цялата активност бяха отделени 10 164 931 лв.. За идната разноските са 10 725 650. Една от главните аргументи за повишението на разноските идва от забележителното увеличението на разноските за заплати и осигуровки, планувани в план-сметката „ Чистота “ за 2020-а.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР