Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]По време на пленарната сесия на

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgПо време на пленарната сесия на
Коментари Харесай

Докато България рестартира АЕЦ „Белене“, ЕС се готви да спре ядрената енергия

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург беше разисквана резолюцията по отношение на Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата през 2019 година (COP25), която ще се гласоподава на следващия ден. В плана ѝ е записано, че нуклеарната сила не е нито безвредна, нито екологична, нито стопански устойчива. Това излиза наяве от известието на евродепутата от ПЕС/БСП Иво Христов.

В плана за документа се предлага да се създаде обективна тактика за преход за последователно преустановяване на нуклеарната сила в Европейски Съюз, в това число обезпечаване на нови работни места за хората, работещи в нуклеарната енергетика, и проекти за безвредно разглобяване на атомни електроцентрали и безвредното отнасяне и дълготрайно неутрализиране на нуклеарни боклуци.

„ За страни като България, Словакия и други атомната сила е поръчител на конкурентоспособността на стопанската система. С нейното отпадане нашите стопански системи действително са обречени. Напомням, че България заплати доста скъпа цена, като затвори четири реактора преди присъединението си към Европейски Съюз и запази единствено два. Без тях нашата стопанска система де факто би била обречена “, съобщи в своя позиция по обсъжданата резолюция Иво Христов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се огледа реалистично. По думите му атомната сила е обект на доста непоколебим и систематичен надзор, създаден в интернационалните правила, и не трябва да бъде развявана като чучело.  Тя по-скоро би била доста сполучлив инструмент в този екологичен преход – най-малко в средносрочен небосвод.
Ядрената сила годишно икономисва хиляди тонове въглеродни излъчвания и има висока стойност освен за енергийната система, само че и за здравето на хората и околната среда.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 556 | Одобрение: -1464 Ти нали си партузанин? Хващай гората и върви при камъните. A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY.  0  1 Орман (преди 3 минути) Рейтинг: 6519 | Одобрение: 2699 Ура!!!!! Напред към каменния век!!!!!!  / Браво на джендърите!!!/ Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР