RED digital cinema e една от първите големи марки цифрови

...
RED digital cinema e една от първите големи марки цифрови
Коментари Харесай

Nikon влиза в киното и купува RED

RED digital cinema e една от първите огромни марки цифрови кинокамери, позната на всички фенове и експерти с галактическите си цени, само че и съответстващото на тях качество.
 JOBY SeaPal и всичко за калъфът, с който можем да превърнем смарт телефон в екшън камера
Как да превърнем смарт телефон в екшън камера

Заслужава ли си

Днес Nikon Corporation разгласи съглашението си за придобиване на RED, трансформирайки последната в свое дъщерно сдружение.

RED е учредена през 2005 година и беше отговор на това, че телевизионните и филмовите камери бяха хванати сред чука и наковалнята: работните процеси за цифрово произвеждане ставаха все по-популярни, само че другите цифрови видеокамери на пазара просто не осигуряваха нужното качество.
 Снимка 656521

Целта на компанията беше да сътвори 4K камера за цифрово кино, която да е по едно и също време новаторска и относително налична - голям скок над преобладаващия 2K стандарт по това време.

Компанията RED се зае да създаде датчик, който да дава отговор на високото качество на DSLR фотоапаратите.

Физическият размер на този датчик беше съпоставим с аналоговия филм, преодолявайки празнината сред цифровото и обичайното кино произвеждане.
 Снимка 656522

Първата RED One камера бе първата фактически използваема цифрова видеокамера, която снима в необработени видео формати, давайки доста повече независимост на деяние за процеса на редактиране.

Оттогава до момента камерите на компанията се трансфораха в главен артикул във филмовата промишленост.

Те са употребявани за снимане на повече от 25% от 100-те най-касови кино лентата, снимани на цифрово видео в Съединени американски щати до 2016 година, написа TechCrunch.
 Vivo X100 Pro идва с безупречна камера от Zeiss и Sony
Vivo X100 Pro идва с безупречна камера от Zeiss и Sony

Един от най-хубавите модели с Android

Придобиването на марката фотоапарати от Nikon е колосален и стратегически ход за японския производител, чиято недвусмислена цел е да нарежда компанията на снимачната площадка отсега нататък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР