Ред Бул разполага с най-силния технически департамент, въпреки това, че

...
Ред Бул разполага с най-силния технически департамент, въпреки това, че
Коментари Харесай

Хорнър обясни как работи Ред Бул без Нюи

Ред Бул разполага с „ най-силния механически департамент ”, все пак, че Ейдриън Нюи не се отпътува всекидневно с Формула 1. Това разгласи шефът на международните първенци Кристиан Хорнър.

Нюи мина в Ред Бул от Макларън през 2006 година и основаните под негово управление коли донесоха на отбора 6 трофеи при водачите и 5 при конструкторите. Но 64-годишният дизайнер работи по от ден на ден планове отвън Формула 1 и ежедневните му задължения в Милтън Кийнс са доста лимитирани. Това обаче не тормози Хорнър.

„ В последните няколко години Ейдриън към този момент не е всекидневно зает с Формула 1 и разделя времето си сред Ред Бул Адвансд Текнолъджи и Формула 1 – изясни Хорнър пред списание auto motor und sport. – Той има енциклопедични знания, само че в последните две години страхотното беше подобряването на работата на техническия ни департамент под управлението на Пиер Ваше, дружно с отговорника по аеродинамиката Енрико Балбо, Бен Уотърхаес (шеф на задвижващите системи) и основния дизайнер Крейг Скинър. Вярвам, че това е най-силният механически екип, който сме имали и това разреши на Ейдриън да работи по плана Valkyrie, а в този момент и по RB17. ”
 Ред Бул направи първи тест на RB19 Ред Бул направи първи тест на RB19
Хорнър посочи, че Нюи постоянно е разполагаем, когато отборът има потребност от него, само че към този момент не е всекидневно зает с болидите на тима.
 Нюи чака по-голяма конкуренция от Ферари и Мерцедес през 2023 Нюи чака по-голяма конкуренция от Ферари и Мерцедес през 2023
„ Може би в този момент 50% от времето му е фокусирано върху Формула 1. Той прекарва в офиса приблизително по два дни в седмицата. Но когато имаме потребност от него, той незабавно се включва в работата на техническата група ”, изясни шефът на Ред Бул.
 Шумахер: Верстапен е кандидат №1 за купата Шумахер: Верстапен е кандидат №1 за купата
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР