Речта на Путин във Валдай беше забележителна, както и всичките

...
Речта на Путин във Валдай беше забележителна, както и всичките
Коментари Харесай

Путин е стената, в която се разбива извратеният неолиберализъм

Речта на Путин във Валдай беше забележителна, както и всичките му знакови изяви от Мюнхен 2007 насам. Искрено скърбя, че моите другари либерали нямат уши да чуят и очи да видят, а върху мозъка им е паднало було. Ковьорче върху соцтелевизора - това е западната агитация през днешния ден.
Путин е извънреден политически водач с рядко комбиниране сред прагматизъм, ясна идеология и визионерство. Рядко комбиниране и сред отчетливо възприятие за историчност и взор в бъдещето с удивително разумен метод в сегашното. Без да е фанатик, без да пие или да се друса, и без да губи хладнокръвие, макар големия вътрешен и външен напън в продължение на 20 години.

Путин е удивителен политически феномен.
Политически водач, който през всичките години на своето водачество държи салдото сред твърдостта и търпението. Интересно е, че гласът му е мек, съвсем гальовен и отива повече на рецитатор на Есенин, в сравнение с сатрап, както го разказва паникьосаният Запад. Самото му наличие не е шумно и натрапчиво, каквото е на множеството нарциси от това равнище на държавно и политическо водачество. Самият Путин е прозападен човек, само че извънредно естествен - има органична нетърпимост към демократичните извращения на днешния западен естаблишмънт и мисля, че същински се травмира от гротеската, в която днешният западен хайлайф превърна Европа.
Всъщност призмата би трябвало да се обърне.

Натрапниците и опасността за Европа са европейците, които не помниха своята история, своята еднаквост и своята християнска просвета и които узурпираха цялото това завещание, наричайки се негови притежатели. Те са като бездомници, които са се самонанесли в опразнен етаж от вековна постройка и последователно стартират да гонят оттова другите притежатели, като ги упрекват, че не съблюдават разпоредбите, които натрапниците са си измислили. Неолибералите са редки нахалници, които би трябвало да бъдат изгонени като прислужници, които се изпускат в гостната, а вместо това се самопоканват на вечеря, както би споделил Василий Розанов. Експроприатори на непознато завещание. Дрънкат за европейски полезности, без да нямат никакво разбиране от тях. Варвари, които ръководят и пропиляват вековно завещание, без да имат визия какво вършат.
Сравнете речта на Урсула фон дер Лайен за годишния отчет " За положението на Съюза ", изнесена през септември, с тази на Путин от Валдайската конференция. Ами това са две вселени, първата от които е непотребна по дифолт. Урсула и това, което тя съставлява, отпада единствено по себе си. Това е явно. Колкото беше явна и онази комунистическа заблуда, деградирала в морално, икономическо и обществено неразбирателство, което се разпадна през 1989-а.
Не мисля, че Путин е избавител, нито го възвеличавам. Виждам, че той е оръдието, което бута една изцяло банкрутирала система, чиято фактическа гибел настъпи доста преди този момент. Така става в човешката история от Стария Завет до през днешния ден. Който има уши да слуша и очи да вижда ще го разбере. И за край едно парадоксално, само че правилно наблюдаване от другар във връзка на Валдай: Фундаментална тирада, в която се вижда, че Путин в действителност е типичен демократичен политик, само че на фона на извратените наподобява н реакционер-консерватор.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР