Речта на кралицата бележи първото подобно обръщение на монарх след

...
Речта на кралицата бележи първото подобно обръщение на монарх след
Коментари Харесай

Елизабет II: Брекзит на 31 октомври е приоритет на британското правителство

Речта на кралицата бележи първото сходно послание на монарх след 21 юни 2017 година Тази година обръщението обрисува законодателната стратегия на Англия за идната година.

 © БГНЕС
Британският министър председател Борис Джонсън изложи през днешния ден целите на своето държавно управление на парламентарна помпозна гала, на които участва кралицата, с Брекзит преди всичко в дневния ред.

Кралица Елизабет II разгласи в тирада пред депутатите лист с 26 нови законопроекта, вариращи от използването на към момента нефинализираното съглашение за бракоразвод с Европейски Съюз до наказателното наказание и околната среда, осведоми Агенция Франс Прес.

" Приоритетът на моето държавно управление постоянно е бил да обезпечи напускането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31 октомври ", сподели 93-годишната кралица Елизабет от позлатен престол, изнасяйки тирада, написана от държавни чиновници. Речта се произнася обичайно в Камарата на лордовете.

" Моето държавно управление има намерение да работи за ново партньорство с Европейския съюз, учредено на свободна търговия и приятелско съдействие. "

Обхватът на обрисуваните политики включва проекти за законопроект за отдръпване на Европейски Съюз със договорка, която Джонсън към момента се стреми да реализира с Брюксел, преди плануваната дата на тръгване в края на месеца.

Няколко дни спор ще последват речта, завършекът на която ще бъде дефинитивно публично гласоподаване за нейното утвърждение.

Лидерът на консерваторите неведнъж е казвал, че Брекзит би трябвало да се случи този месец, повече от три години откакто британците гласоподаваха на референдум през 2016 година да изоставен блока след близо пет десетилетия участие. Но в случай че не успее да реализира договорка на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, той рискува да изиска Брюксел да го отсрочи според закон, предопределен да предотврати евентуално нездравословно излизане „ без договорка “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР