Речта на британския премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски

...
Речта на британския премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски
Коментари Харесай

Великобритания е на мнение, че показва гъвкавост в преговорите с ЕС

Речта на английския министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила във Флоренция сподели еластичност, нужна за триумфа на договарянията с Европейски Съюз. Това съобщи пред публицисти ръководителят на английския преговорен екип Дейвид Дейвис преди началото на днешната поредна среща, отдадена на въпроса с напускането на Англия.

Очакваме седмицата да бъде натоварена, добави той във връзка четвъртия кръг от договаряния с Брюксел. Даваме съответни оферти и няма извинения за липса на прогрес, добави Дейвис. Той уточни, че по въпроса за правата на жителите Лондон ще приложи напълно съглашението (когато бъде реализирано - бел. кор.) съгласно английското право. По тематиката за Ирландия той очерта единогласие в устрема за опазване на Белфасткото съглашение. Дейвис повтори думите на Мей, че Лондон не желае европейските му сътрудници да се тревожат, че ще получат по-малко или ще дадат повече в общностния бюджет поради английското решение за овакантяване. Той изрази още веднъж упованието за установяването на "ново надълбоко особено съдействие с Европейски Съюз ".

Речта на Мей във Флоренция сподели градивен дух, само че Европейски Съюз желае да разбере по-добре по какъв начин английското държавно управление ще претвори в преговорни позиции изказванията на английския министър председател, разяснява основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние. По неговите думи, в случай че това се разбере, тази седмица може да се чака прогрес в договарянията. Барние означи нуждата от същински прогрес по трите въпроса - за правата на жителите, за Ирландия и за финансовите отговорности на Лондон, с цел да последва договарянето на преходния интервал и бъдещите връзки Великобритания-ЕС. Приближаваме се до датата за овакантяване, по тази причина е пристигнал моментът на яснотата, добави Барние.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР