Речните корита в Бургаски регион са в добро състояние. Това

...
Речните корита в Бургаски регион са в добро състояние. Това
Коментари Харесай

Според РИОСВ в Бургаско всички речни корита са в добро състояние

Речните корита в Бургаски район са в положително положение. Това се отнася и за огромна част от териториите, които се намират покрай тях. Констатацията е на експертите от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Бургас.
При проливни дъждове и възможни наводнения, регионите към реките играят значима роля и могат да станат причина за наводнения.Задължително е те да бъдат освободени от растителност, която не разрешава приключването на водата.
Проверката е обхванала 13 общини, които са на територията на региона. Инспекторите са обърнали внимание на чистотата на речните корита, на общинската и републиканската пътна мрежа, като и на обитаемоте места, които са 250 на брой.
Инспекторите са създали заключението, че общинските и републиканските пътища във всички общини са почистени. Имало е обитаеми места, където чистотата не е отговаряла на условието на закон. Съставени са актове на кметовете на Карнобат, Средец и Сунгурларе, за замърсяване в обитаемоте места и землищата на територията им.

Проверени са и териториите, които се намират наоколо до реките, както и речните кревати.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас припомнят, че от 2000 до 20 000 лв. е санкцията за неизпълнението на предписанията по Закона за запазване на околната среда. От 3000 до 10000 лв. ще заплати всеки, който не съблюдава условията на Закона за ръководство на отпадъците.
Проверката е осъществена по заповедта на министъра на околната среда и водите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР