Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната

...
Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на регионалната
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Ако не преборим инфлацията, остава само едно – алкохол и психотропни лекарства

Реч на австрийския канцлер Карл Нехамер по време на районната партийна конференция на Австрийската национална партия в Тирол провокира неспокойствие в обществените медии. След като похвали новоизбрания районен водач на партията Антон Матле, Нехамер се спря на въпроса за инфлацията. Трябва да " разпознаем врага ", а точно инфлацията и " неуместно високите разноски за сила ". Инфлацията би трябвало да бъде понижена взаимно от Европейски Съюз. В противоположен случай канцлерът вижда единствено две благоприятни условия за есента: " Ако продължаваме по този начин, по-късно ще има единствено две решения за вас: алкохол или психотропни медикаменти. И аз споделям, че алкохолът по принцип е окей... Но най-важното е да подвигаме тостове тогава, когато се усещаме добре ". От публиката се чува смях, написа kurier.at.

Изданието също по този начин разяснява обстановката в търговията и индустрията в Австрия. " Заложете на здравия разсъдък и в същото време намалете разноските за електрическа енергия " - това е мотото, което сега се прокламира от доста бизнесмени, измежду които Fussl Fashion Street. Ръководителят на компанията Ернст Майр преди малко е изпратил писмо до чиновниците на своя филиал, в което ги приканва да пестят сила.

" Трябва да напуснем зоната си на комфорт, да включим климатика по-късно и евентуално да не стоим в магазина с къси ръкави през зимата ", споделя предприемачът. Големи неща като прекосяването към фотоволтаични системи на всички места няма да са вероятни от през днешния ден за на следващия ден - даже единствено заради неналичието на квалифицирани служащи.

Други вериги за търговия на дребно също работят за реализиране на енергийна самостоятелност. Сред тях е компанията майка на Billa - Rewe, сега в магазините на веригата се прави мониторинг, който би трябвало да откри по какъв начин да се понижи потреблението на сила, а служащите пекари минават образование по какъв начин да пекат хляба, употребявайки минимум електричество.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР