Ребека Рос, пресаташе на американското посолство в Москва, е експулсирана

...
Ребека Рос, пресаташе на американското посолство в Москва, е експулсирана
Коментари Харесай

Москва експулсира и пресаташето на американското посолство

Ребека Рос, пресаташе на американското посолство в Москва, е експулсирана от Русия. Тя беше измежду 10-те чиновници на американската дипломатическа задача, които съветската страна разгласи за личност нон грата през април, заяви BBC, представена от БГНЕС.
За експулсирането на Рос в сряда оповестява вестник " Комерсант ". По-късно тя самата удостовери тази информация пред организация ТАСС.
 Чехите ще желаят от Путин смирение и пари Чехите ще желаят от Путин смирение и пари
Чешката република ще изиска от Русия най-малко милиард крони (над 47 милиона долара) като отплата за детонациите в склада за муниции...
На 21 април на Барт Горман, заместник-ръководител на американската дипломатическа задача, с която афишира 10 от сътрудниците му за личност нон грата. Това беше направено в отговор на експулсирането на 10 членове на съветската дипломатическа задача във Вашингтон.
Изгонването на чиновниците на съветското посолство беше част от новите наказания на Съединени американски щати.
Сред изгонените са представители на съветските разследващи служби, се споделя в изказване на Белия дом. Руското външно министерство назова това „ враждебни дейности на американската страна “.
На американците беше подредено до края на деня на 21 май, се споделя в изказване на съветското министерство.
Когато " Комерсант " попита за какво прес-секретарят на посолството е в черния лист, източник от съветското външно министерство даде да се разбере, че това е огледален отговор на дейностите на Съединените щати, които са попречили да се запълни вакантната позиция на прессекретар на съветското посолство във Вашингтон повече от шест месеца.
 Американска медия: Руското разузнаване ГРУ употребява секретно „ акустично оръжие ” Американска медия: Руското разузнаване ГРУ употребява секретно „ акустично оръжие ”
В Съединените щати съветското военно разузнаване ГРУ е обвинено в осъществяването на хипотетични офанзиви против американски разузнавачи, из...
Същата версия беше изложена от източник на ТАСС: „ Повече от половин година съветското посолство в Съединени американски щати работи без прес секретар, който Москва приготви за изпращане на работи във Вашингтон. Причината е безапелационният отвод на американските управляващи да пуснат съветски посланик в Съединените щати, с цел да заеме тази позиция без никакви пояснения. ”
В същото време събеседникът на ТАСС отхвърли да разяснява „ личностите, включени в листата на чиновниците на американското посолство, изгонени от Русия “.
„ Говорим за, който преди този момент е заемал сходни длъжности в две други посолства ", изясни източникът на „ Комерсант ". „ А Съединени американски щати просто върнаха документите, подадени от това лице за виза, без даже да разясняват повода за техния отвод. Така че това не е съветска самодейност. "
В близко бъдеще, както съобщи съветското външно министерство пред " Комерсант ", ще бъде публично взето решение за възбрана на американските дипломатически задачи да наемат административен и механически личен състав от жители на Русия и трети страни. Москва към този момент беше въвела такива ограничавания през 1986 година и тогава американският дипломат трябваше самичък да кара колата си до работата, а брачната половинка му трябваше да обслужва посетители на приеми, напомня вестникът.
На 25 април представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че Съединени американски щати ще се трансфорат в една от „ недружелюбните страни “, чиито посолства ще бъдат лимитирани при наемането на чиновници в Русия в сходство с указа на президента Владимир Путин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР