Реалността при отслабването е, че повечето хора, които се опитват

...
Реалността при отслабването е, че повечето хора, които се опитват
Коментари Харесай

Водещата причина да не може да намалите теглото си

Реалността при отслабването е, че множеството хора, които се пробват да понижат доста тежестта си, подценяват водещата спънка пред триумфа на начинанието си. Широко публикуваното мнение е, че диетата и физическите извършения са най-сериозните бариери преди отслабването. И се подценява ролята на разсъдъка и изключително на страстите в обстановката. Но в този момент ново проучване откри, че близо 90% от хората не схващат, че тъй наречените прочувствено ястие е същинската спънка пред отслабването.

Изследването на над 1000 души е разкрило, че за 31% от участниците най-трудната спънка е неналичието на извършения, до момента в който съгласно 26% казусът е в неправилната диета. Само 10% са считали, че психическото успокоение и конфигурация на мозъка са решвашият фактор за отслабването. Статистиката демонстрира, че множеството хора имат доста прочувствена връзка с храната. Така да вземем за пример, избрани храни се дават на децата, с цел да се почувстват по-добре, и постоянно е централната тематика в редица празненства и събития, което основава в допълнение доста мощна прочувствена връзка с нея.

“Ние сме възпитани, умишлено или не, да използваме храната освен за потребностите на организма, само че и за комфорт ”, изяснява доктор Робинсън. Яденето на позната и вкусна храна провокира отделянето на невротрансмитера домапин. “Така, когато храната се трансформира в нашата премия, това стартира да има негативни последствия ”, прибавя той.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР