Реално коалиция с ГЕРБ няма, а сглобка, както направихме с

...
Реално коалиция с ГЕРБ няма, а сглобка, както направихме с
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП-ДБ: Няма на всяка цена да пазим тази власт

Реално коалиция с ГЕРБ няма, а сглобка, както направихме с ротацията. Няма непременно да пазим тази власт. Ще носим тази отговорност, единствено в случай че можем да създадем промените ”. Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев пред Нова телевизия.

Относно назначенията в държавната администрация, Арабаджиев отхвърли обвиняванията, че Политическа партия взимат цялата власт.

„ Абсурдно е. Ние сме 63 народни представители, назначенията се утвърждават от учен Денков и госпожа Габриел, тъй че ГЕРБ имат присъединяване в това. Всичко, което вършим е на база полемика ”, сподели Арабаджиев.

„ Борисов даде образец с Национална агенция за приходите и Митниците. Ние считаме, че всеки министър има правото да излъчи тези представители в организациите, които са към него, от които може по-късно да изисква. За да се създадат всички разноски по бюджета, би трябвало да има доходи ”, разяснява Арабаджиев.

Арабаджиев акцентира, че би трябвало да стартират да се назначават ръководители в институциите, които работят с изминал мандат. Става въпрос за към 25.

„ Но с ръководителя на НЗОК, Сметната палата, Българска народна банка, буди подозрения, че има сделка сред ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, разяснява депутатът.

„ Очакваме 100% поддръжка по законодателната стратегия. Тук са ни рецензиите към ГЕРБ. Те са в правото си да си търсят различни болшинства. Но те би трябвало да приказват с нас, тъй като имаме сходни правила, в случай че желаят България да се промени ”, съобщи Арабаджиев.

Той изясни, че в идващите дни Политическа партия ще имат срещи и на парламентарната група, и на Националния съвет. „ Ще забележим до каква степен е лимитът и споделяме край. Знаехме другите възможности – дали да отидем на шести избори, дали да няма бюджет. Ние направихме нашия избор, можем да носим отговорност, само че би трябвало да знаем, че нещата, по които сме се разбрали, могат да се случат ”, сподели Арабаджиев.

„ Няма да съм склонен избор на Висш съдебен съвет да се направи както преди – аз на мене, ти на теб, всяка партия да си излъчи квотата, ти ме поддържа. Ние от ПП-ДБ настояваме всички скандални оферти да разгледаме под лупа и да има бистрота ”, сподели Арабаджиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР