Реализацията на приоритетните проекти на инициативата Три морета ще промени

...
Реализацията на приоритетните проекти на инициативата Три морета ще промени
Коментари Харесай

Румен Радев: Високо ценим подкрепата на стратегическите ни партньори от САЩ, Германия и ЕК

Реализацията на предпочитаните планове на самодейността " Три морета " ще промени радикално обстановката в устойчивото развиване на района и Европа като цяло. Това съобщи президентът Румен Радев, който откри Шестата среща на върха на самодейността " Три морета " в София.

Срещата на върха, придружена от бизнес конгрес, е в границите на българското домакинство на самодейността, която сплотява дванадесет страни - членки на Европейски Съюз, от района сред Адриатическо, Балтийско и Черно море.

Румен Радев съобщи, че непрекъснатото развиване на плановете, които са 90 през 2021 година, демонстрира равнището на упоритостите на страните от самодейността. Тези упоритости обаче демонстрират, че има забележителен недостиг и сме изправени пред нуждата да ги осъществяваме без значение от бюджета, което дава още един мотив за полемики какъв брой ефикасни сме в реализирането на трансграничните и вътрешнорегионалните подходи като развиваме Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз и нашите финансови проекти, какъв брой ефикасни сме в планирането, вземането на решенията, ръководството на процесите в границите на самодейността, дали използваме задоволително подобаващи и всеобхватни принадлежности за тези цели, уточни Радев.

Президентът сподели, че самодейността " Три морета " се развива като неповторим инструмент, който употребява силата на съдействието, ускорява потенциала на страните да развиват другарските връзки, да генерират развиване и стойности, и Срещата на върха в София е доказателство за това.

Засилването на устойчивото развиването е ключът към триумфа - това е нашата политическа воля, която е изразена в концепцията на самодейността " Три морета ", сподели още Румен Радев. Той означи полемиките на срещата за визията по какъв начин страните да развиват по-добро съдействие и съгласуваност в образованието, науката, технологиите, нововъведенията като основа и гаранции за просперитета и бъдещето развиване на района и за постигането на конкурентоспособност.

Високо ценим поддръжката на нашите стратегически сътрудници - Съединени американски щати, Германия и Европейска комисия, сподели Румен Радев.

Президентът заяви, че Срещата на върха в София ще стартира с приемане на взаимна Софийска декларация, което ще показва жизнеността на самодейността, учредена на общата политическата воля и политически задължения.

Президентският панел на срещата е на тематика " Инициативата " Три морета ": Път към по-силна, обединена и конкурентоспособна Европа ". Днес към форума се причислиха президентите на Унгария - Янош Адер, на Литва - Гитанас Науседа, и на Румъния - Клаус Йоханис, министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович, изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестагер.

По-късно ще се състоят конференция и гала по предаването на флага на самодейността на идната страна хазаин на форума. Ще бъде валидирана пощенска марка по случай българското домакинство на " Три морета ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР