Реалистичните новогодишни цели е по-вероятно да бъдат реализирани, пише Особено

...
Реалистичните новогодишни цели е по-вероятно да бъдат реализирани, пише Особено
Коментари Харесай

Πeт финaнcoви peшeния, ĸoитo дa нaпpaвитe пpeз нoвaтa гoдинa

Реалистичните новогодишни цели е по-вероятно да бъдат осъществени, написа Особено действителните финансови цели - те освен са лесни за осъществяване, само че могат да окажат дълготрайно влияние върху вашето финансово положение.

Ако приходите ви са незадоволителни, с цел да покриете разноските си, има няколко метода, с които да се опитате да коригирате това. Можете да увеличите приходите си, да намалите разноските си и да продадете движимости, от които към този момент не се нуждаете.

Ето какво поучава финансовият анализатор и създател на няколко книги Марк Кантровиц. Тексът му е оповестен във Forbes.

Печелете повече

Има няколко метода да увеличите приходите си:

1.Попитайте шефа си за покачване на заплатата. В доводите си наблегнете на това, че сте скъп за компанията. Това ще ви помогне да обосновете нарастването на заплащането.

2.Започнете работа на ненапълно работно време или в допълнение вечер и през почивните дни. Това освен усилва приходите ви, само че понижава времето, което е разполагаем за харчене.

3.Започнете по-добре платена работа. Когато хората сменят работата си, те постоянно получават нарастване на заплатата с 10% или повече.

Харчете по-малко

Харченето на пари води до пристрастяване. Но тази еуфория понижава, когато пристигна времето, в което се постанова да платите сметките си.

Повишаването на осведомеността по отношение на разноските е първата стъпка в упражняването на надзор. Започнете, като проследявате разноските си за един ден, за един месец и опишете бюджета си. Записвайте покупките си в електронна таблица или в приложения за персонални финанси.

Ако това е прекалено много за вас, следете извлеченията си от банковата сметка и кредитната карта. Но следенето разноските ви по този метод не работи добре, в случай че огромна част от изхарчените пари са в брой.

Сложете всеки разход в обособена категория като храна, хранене на открито, облекла, жилище, превоз, медицински разноски, развлечения, налози, застраховки и погашение на дълг.

Когато знаете какъв брой харчите за хранене на открито и занимания да вземем за пример, ще се колебаете идващия път, когато поискате да харчите пари в една от тези категории.

След като опишете бюджета си, помислете за благоприятни условия за понижаване на разноските. Прегледайте повтарящите се разноски, като абонаменти и карти за фитнес да вземем за пример, с цел да видите дали в действителност имате потребност от тях.

Пестете мъдро

Пестенето ви оказва помощ да постигнете цели като закупуване на кола или къща, заплащане на образованието на вашите деца и по-добра пенсия.

Повечето хора не икономисват задоволително. Трябва да спестите една пета от приходите си, само че множеството хора внасят единствено 7% от приходите си за пенсионния си проект.

Помнете, че е по-евтино е да се спести, в сравнение с да вземете заем. Започнете като извършите автоматизиран месечен превод от вашата банкова сметка към спестовните.

Бързо ще свикнете с по-малко пари, които да харчите. Потърсете благоприятни условия да спестите повече, като да вземем за пример да увеличите спестяванията си, когато получите покачване или бонус, или когато намалите разноските си.

Разнообразете вложенията си, с цел да намалите риска. Инвестирайте във взаимни фондове, тъй че вашият капиталов портфейл да не зависи от показване на обособените акции.

Следете задълженията

Ако имате спомагателни пари, направете в допълнение заплащане по заема си, да вземем за пример дълг по кредитна карта. Рефинансирайте дълга си, в случай че можете да се споразумеете за по-нисък лихвен %.

Пазете се от опциите за рефинансиране, които понижават месечното ви заплащане посредством увеличение на периода на погашение.

Продайте нещата, които не сте употребявали от година и използвайте приходите с цел да изплатите дълга си.

Бъдете подготвени за непредвидени разноски

Направете незабавен фонд за непредвидени разноски. Може би смятате, че работата ви е сигурна, само че кой знае какво може да се случи след месец или два? Спешният фонд би трябвало да бъде в сметка, най-добре в спестовна - с висока рентабилност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР