Реал Мадрид спечели с 2:0 домакинството си на Селта Виго

...
Реал Мадрид спечели с 2:0 домакинството си на Селта Виго
Коментари Харесай

Реал взе с лекота мача със Селта и притисна Барса

Реал Мадрид завоюва с 2:0 семейството си на Селта Виго от 30-ия кръг на Ла Лига. „ Лос бланкос “ стигнаха до триумфа с по едно попадение през първото и през второто полувреме. Преди почивката прецизен беше Марко Асенсио, а при започване на втората част – Едер Милитао.

С 20-ия си триумф в шампионата мадридчани трансферираха напрежението върху Барселона. Те са на второто място с актив от 65 точки, на 8 зад каталунците, които в неделя посрещат Атлетико Мадрид.

Междувременно Селта Виго е в средата на таблицата и общо взето няма защо толкоз да се бори до края на сезона в Ла Лига. Галисийци са 12-и с 36 точки.

В началните минути Реал Мадрид подходи внимателно и рядко застрашаваше вратата на гостите. Първият удар към една от двете порти нанесе Ориелиен Чуамени в 20-ата минута. Френският халф засече центриране от корнер на Марко Асенсио, само че ударът му беше доста неакуратен. Малко по-късно и Бензема стреля надалеч от задачата. 

В 25-ата минута Дани Себайос шутира отвън наказателното поле, само че и неговият опит беше неакуратен. Десет минути по-късно Милитао се извиси над всички след центриране от корнер, само че не съумя да нанесе прекрасен удар и топката мина около вратата. 

В 42-ата минута " кралете " поведоха. Винисиус получи отляво, напредна с топката и пусна към точката на дузпата, където Марко Асенсио изпревари двама бранители и вкара за 1:0. 

Три минути след почивката домакините стигнаха до втори гол. Асенсио центрира от корнер, а Милитао се вклини сред двама свои съотборници и с глава матира Вийяр за повторно. 

След час игра Винисиус преодоля Тапиа в наказателното поле и подаде към Бензема. Нападателят опита удат от дребен ъгъл, само че вратарят на гостите от Галисия избави. В 66-ата минута Винисиус нахлу в наказателното поле отдясно. Бразилецът опита да изненада вратаря с шут от дребен ъгъл. Първоначално Вийяр не съумя да улови топката, само че по-късно поправи грешката си. 

В 75-ата минута Бензема засече с глава центриране на Асенсио, само че прати топката над вратата. В 77-ата минута Яго Аспас се оправи с Начо и се озова самичък против Куртоа. Нападателят опита да преодолее вратаря и насочи удар от дребен ъгъл, само че белгиецът се оправи. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР