Реал Мадрид разпиля с 5:1 Валенсия в двубой от 12-ия

...
Реал Мадрид разпиля с 5:1 Валенсия в двубой от 12-ия
Коментари Харесай

Реал се изгаври с Валенсия у дома, вкара цели 5 на прилепите

Реал Мадрид разпиля с 5:1 Валенсия в дуел от 12-ия кръг в Ла Лига. Звездата Джуд Белингам пропусна мача поради травма в рамото, само че на сцената излязоха бразилците Винисиус и Родриго, които разнищиха защитата на " прилепите ". Двамата вкараха по два гола, разписа се и Дани Карвахал, който откри резултата още в 3-ата минута. Уго Дуро означи почетното попадение за гостите в 88-ата минута.

Още в 3-ата минута Тони Кроос хвърли близо 40-метров диагонален пас към Дани Карвахал, чието първо допиране не бе от най-хубавите, само че падение на капитана Хосе Луис Гая му разреши да насочи удар с левия крайник от границите на наказателното поле. Топката се забоде в долния ляв ъгъл на Мамардашвили, облизвайки и гредата - 1:0.

Голът въодушеви домакините и ситуациите пред вратата на " прилепите " следваха едно след друго. Алаба от директен свободен удар прати топката в навън в 6-ата минута, а две минути по-късно от сходна обстановка Тони Кроос разтресе напречната греда. Улисани в офанзиви, футболистите на Карло Анчелоти проспаха една офанзива на Валенсия в 10-ата минута и за малко да бъдат осъдени. Диего Лопес навлезе в наказателното поле и пусна към Уго Дуро, който със страховит финт с тяло си освободи място за пукотевица, само че Лунин избави удара му от близко.

Пак Дуро пропусна да накаже " лос бланкос " в 15-ата минута, откакто бе изведен чудесно зад защитата от Серхи Канос. И този път стражът на Реал се намеси ослепително и избави.

Секунди по-късно Винисиус Жуниор се разноски сред бранителите на гостите и шутира, само че топката рикошира в Габриел Паулиста и излезе в корнер. След неговото късо осъществяване бразилецът още веднъж опита шанса си, като този път стреля в навън. Истинска магия в бразилско осъществяване подвигна над 80 000 на крайници в 28-ата минута на " Сантяго Бернабеу ". Родриго напряко " скри " топката на бранителите пред наказателното поле и със прикрит пас изведе Винисиус самичък против Мамардашвили. Асистент-съдията обаче подвигна флага за засада. Десет минути по-късно стражът на Валенсия прозорливо напусна наказателното си поле и с глава мазета топката пред нахлуващия Феде Валверде. Голям шанс извади Реал в 41-ата минута. Пепелу завъртя технично топката над защитата на домакините и Уго Дуро наблюдава деликатно нейното придвижване и изскочи зад отбраната. Ударът му с глава обаче не се получи и излезе в навън.

60 секунди по-късно " прилепите " бяха осъдени за пропуща си и то с много чудноват гол. Родриго проби отдясно и пусна паралелен пас пред вратарското поле. Там към този момент бе Винисиус, който плонжира, само че защото топката бе много ниска, той я отклони с гърди и тя се оплете в мрежата за 2:0.

Второто полувреме стартира шеметно за домакините. След неточност на " прилепите " в средата на терена в 49-ата минута Винисиус насочи подъл шут от границите на наказателното поле, който изненада Мамардашвили - 3:0.

Минута по-късно се разписа и сънародникът му Родриго след неточност на вратаря на Валенсия при изнасянето на топката - 4:0.

Малко преди да измине час игра, почитателите още веднъж станаха прави поради влизането в игра на Лука Модрич. Хърватинът, който размени Феде Валверде, бе посрещнат с бурни овации. Темпото на игра обаче очевидно спадна и едвам в 73-ата минута на Мамардашмили се наложи да се намесва след отдалечен изстрел на Винисиус.

Шест минути преди края на постоянното време Родриго направи 5:0 с втория си гол в мача. Резервата Фран Гарсия го изведе в наказателното поле, където бразилецът с лекост финтира Габриел Паулиста и прати топката зад тила на Мамардашвили.

Длъжникът на Валенсия в този дуел Уго Дуро въпреки всичко означи попадение в 88-ата минута, реванширайки се отчасти за трите си пропуща преди почивката. Той изпревари Начо Фернандес след хубаво центриране на Уго Гонсалес от десния фланг и макар че Лунин докосна топката, тя влезе във вратата му.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР