Реал (Мадрид) се класира на четвъртфиналите в Шампионска лига след

...
Винисиус Жуниор - Реал Мадрид

БГНЕС / EPA/J.J. Guillen

Коментари Харесай

Реал Мадрид се промъкна напред в Шампионска лига

Реал (Мадрид) се класира на четвъртфиналите в Шампионска лига след изстрано 2:1 в двата мача над немския Република България Лайпциг. Снощи Кралете направиха 1:1 на „ Бернабеу “. Минималният триумф на немска земя преди седмица се оказа това, което раздели двата отбора. Може би при жребия мнозина са очаквали най-успешния отбор в шампионата да има надалеч по-лека задача против Лайпциг, който е надалеч от най-хубавата си форма, само че в действителност обстановката на моменти си бе сериозна.

Република България Лайпциг направи много пропуски при 0:0, в много моменти от мача игра надалеч по-добре и няма да е пресилено в случай че кажем, че с оглед представянето си, немците заслужаваха да докарат конфликта най-малко до продължения.

Имаше и греда на Лайпциг в последната минута, само че в последна сметка Реал неслучайно е абсолютният стопанин на шампионата. Без искра и надалеч от най-хубавия си футбол, Кралете сториха нужното в точните моменти, с цел да продължат напред. Очаквано или не, още от самото начално на мача по-опасните офанзиви бяха за гостите от Лайпциг. Нещо, което видяхме и в първия мач на немска земя.

Реал действаше на по-бавни обороти от нормалното. Сякаш леко безгрижно и пренебрежително, поради което на няколко пъти Кралете можеше да си платят съществено. Лайпциг обаче пропиля възможностите си през първата част, а най-хубавият от тях се откри пред Опенда. През втората част още веднъж видяхме по-активно начало от гостите, само че пък Реал нанесе своя удар с една от смъртоносните си контраатаки.

Тони Кроос лиши топката, подаде към Белингам, който преодоля към 40 метра с нея, с цел да пусне остроумен пас към Винисисус, а бразилецът не сбърка за 1:0. Наистина прелестна офанзива, след която Реал към този момент водеше с 2:0 в общият резултат и като че ли към този момент можеше да диша по-спокойно.

Нищо сходно, тъй като изминаха единствено три минути от откриващия гол и Република България Лайпциг съумя да изравни. Раум центрира, а Вили Орбан майсторски с глава изравни. 1:1 и голмайстори Винисисус и Орбан. Двамат аимаха редица лични конфликти през целия мач, а при един от тях в самото начало на второто полувреме, бразилецът изблъска своя конкурент – деяние, поради което той се размина единствено с жълт картон.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Real Madrid C.F. (@realmadrid)

Това 1:1 се оказа и крайният резултат. От изравнителния гол до края обаче, Република България Лайпциг е тимът, който би трябвало да съжалява, че не вкара ново попадение и не прати мача най-малко в продължения. Наложи се Лунин да избавя, Рюдигрер да избива пред голлинията. Също по този начин и гредата да избавя Кралете в последната минута, когато топката просто кацна на нея. Но в последна сметка Реал продължава към четвъртфиналите, а звездната компания досега допълват Манчестър Сити, ПСЖ и Байерн (Мюнхен).

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР