Реал Мадрид постигна пореден значим момент в славната си история,

...
Реал Мадрид постигна пореден значим момент в славната си история,
Коментари Харесай

Реал Мадрид е шампион на Испания

Реал Мадрид реализира следващ важен миг в славната си история, откакто завоюва шампионата на Испания за рекорден 35-и път. Това се случи след лесна победа с 4:0 над Еспаньол четири кръга преди края на сезона в Ла Лига. Така столичани си връщат короната, която преди година им беше отнета от Атлетико Мадрид, написа sportal.bg.

Сега пред футболистите на Карло Анчелоти остава друго огромно предизвикателство - да завоюват купата и в Шампионската лига, където в сряда ги чака реванш против Манчестър Сити от полуфиналите.

Най-близо до Реал в Испания е Барселона с 26 трофеи, а “белите” имат и 24 втори места.

В съботния следобяд “белите” се нуждаеха единствено от точка, само че не оставиха нищо на случайността, без значение че на терена бяха много от запасите. Два гола на Родриго (33’,43’) и по един на Марко Асенсио (55’) и Карим Бензема (81’) подпечатаха триумфа.

Заради идната борба със Сити Анчелоти прозорливо даде отмора на някои от главните си играчи, а други бяха или осъдени, или контузени. Така на терена видяхме дълбоките запаси като Мариано Диас, Дани Себайос, Марсело и Хесус Вайехо. Последният не беше титуляр за отбора от 1084 дни насам. Каземиро пък действаше като централен бранител, а през втората част там заигра и Едуардо Камавинга.

Първия удар в срещата алегорично направи тенисистът Рафаел Надал, който е почетен член на " кралския клуб ".

Срещата стартира равностойно, а в 13-тата минута пристигна и първата чиста опция. Тогава обаче засичане на Мариано Диас с глава се отби в страничната греда на вратата на Еспаньол.

Преди това - в 7-ата минута, почитателите на " Бернабеу " показаха поддръжката си към своя любим Кристиано Роналдо, който неотдавна загуби едно от децата си.

Пред Мариано се откри и идващият късмет за попадение - в 22-рата минута, само че тогава ударът му не откри задачата.

При третия си късмет обаче домакините към този момент поведоха в резултата - в 33-тата минута. Тогава Марсело подаде на сънародника си Родриго и той невъзмутимо вкара за 1:0.

Десет по-късно Родриго още веднъж се разписа, откакто този път топката беше отнета от футболист на противника пред наказателното му поле.

В началото на втората част гредата избави и Реал, откакто шут се отби в тялото на Мариано Диас и залъга Тибо Куртоа.

Всичко беше решено дефинитивно в 55-ата, когато Марко Асенсио повиши на 3:0 след контраофанзива. Секунди преди попадението гостите желаеха дузпа за нарушаване на Каземиро против Алейш Видал.

Гостите дефинитивно смъкнаха гарда и в 71-вата Иско също изстреля топката в мрежата, само че голът не беше приет поради засада на Родриго, който стоеше тъкмо пред Диего Лопес и ограничаваше видимостта му.

Десет минути по-късно обаче, при сходна обстановка, гол на Бензема въпреки всичко беше приет и резултатът стана 4:0.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР