Реал Мадрид победи Унион Берлин с 1:0 като домакин в

...
Реал Мадрид победи Унион Берлин с 1:0 като домакин в
Коментари Харесай

Реал Мадрид започна похода си в Шампионска лига с минимален успех над Унион Берлин

Реал Мадрид победи Унион Берлин с 1:0 като хазаин в първа среща от Група С на Шампионската лига, играна на стаидон " Сантиаго Бернабеу ". Единственото попадение бе дело на британския национал Джуд Белингам в четвъртата минута на добавеното време. Голът бе шести за Белингам с екипа на Реал Мадрид и първи при дебюта му за испанския тим в най-престижния европейски клубен шампионат по футбол. За Реал Мадрид успеха бе шеста поредна след серията от пет триумфа от началото на сезона в Ла Лига.

Домакините имаха предимство, удариха две греди, само че стигнаха до триумфа едвам в добавеното време. Датският вратар на Унион Берлин Фредерик Рьонов направи ужасно избавяне при удар с глава на Хоселу след центриране при офанзива на Реал Мадрид още в третата минута на дуела. Три минути по-късно отново Хоселу заплаши вратата на гостите от Германия, само че бе неакуратен.

Орелиен Чуамени приключи нова обещаваща офанзива на домакините в 27-ата минута, само че стреля над вратата, а в 45-ата минута и Лукас Васкес бе спрян от отбраната на Унион Берлин.

Второто полувреме стартира с още по-агресивни дейности на мадридския гранд, а гостите също търсеха благоприятни условия за попадение и в 49-ата минута Робин Госенс получи точно подаване, стреля, само че вляво от вратата на Реал. Родриго насочи рисков удар в 51-ата минута, Рьонов отново реагира чудесно и мазета топката, а секунди по-късно бразилецът удари греда откакто Лукас Васкес върна топката към наказателното поле.

Натискът на Реал Мадрид продължи с изстрел на Едуардо Камавинга вляво от вратата на Унион и избавяне на Рьонов при офанзива, приключена от Хоселу в 54-ата минута. Отново 33-годишният испански нападател получи в 63-ата минута след центриране, стреля с глава, само че вратарят на гостите отрази удара, а топката се отби в гредата.

Фредерик Рьонов избави вратата си и при изстрел на Лука Модрич шест минути по-късно, с цел да резервира резултата 0:0. Антонио Рюдигер излезе в добра позиция в 75-ата минута, само че не бе неакуратен при удара си с глава, а в 83-ата и Джуд Белингам не съумя да порази вратата на съперника. Четири минути по-късно последва нова опция за Родриго, който отново бе спрян от Рьонов.

Реал Мадрид въпреки всичко ликува в четвъртата минута на добавеното време, когато привлеченият през лятото от Борусия Дортмунд Джуд Белингам се възползва от безредие в наказателното поле на гостите, топката стигна до него след рикошет и той осъществя в опразнената врата за 1:0.

За Реал Мадрид следва посещение на италианския Наполи на 3 октомври, а Унион Берлин ще бъде хазаин на португалския Спортинг Брага в идващия кръг от груповата фаза на шампионата.

Снимка: Българска телеграфна агенция





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР