Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в мач от

...
Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в мач от
Коментари Харесай

Реал Мадрид оглави Ла Лига


Реал Мадрид победи Райо Валекано с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Ла Лига. Тони Кроос съумя да се разпише в 13-та минута за " белия балет ", след което малко преди почивката Карим Бензема удвои преднината на домакините. През втората част гостите понижиха с гол на Радамел Фалкао, само че до освен това " пчеличките " не съумяха да стигнат.

С успеха Реал Мадрид поведе в класирането с 27 точки, с две повече от Реал Сосиедад. От своя страна Райо Валекано остава шести.

Домакините започнаха по доста мощен метод дуела и откакто техен гол в първите 10 минути на мача беше анулиран, то задатък беше реализиран в 13-та минута. След асистенция на Марко Асенсио Тони Кроос съумя да нанесе страховит удар в скобата на Столе Димитревски, с цел да не остави на македонския пазач никаъв късмет - 1:0.

В 35-ата минута топката стигна до Бензема в наказателното поле. Французинът опита да откри Асенсио, който бе малко пред голлинията, само че не бе прецизен и топката мина над вратата. Секунди по-късно Карвахал откри Винисиус, само че защитник на Райо съумя да блокира опита му за удар. Последва отлична интервенция на Димитриевски, откакто центриране на Милитао Комесяна отклони рисково топката към личната си врата.

Преимуществото на " белите " докара до втори гол в 38-ата минута. Великолепно подаване на Алаба откри Бензема пред вратата на противника и французинът не сбърка. За деветката на Реал това бе десети гол в Ла Лига от началото на сезона. Секунди по-късно Бензема пропусна да удвои сметката си. След изстрел на Винисиус, вратарят мазета и топката стигна до Карим, само че той стреля с глава над вратата.

Гостите стартираха нападателно второто полувреме и в 46-ата минута Алваро Гарсия засече от въздуха центрирана топка, само че изстрелът му бе блокиран. Домакините дадоха отговор в 54-ата минута, когато Маркос Асенсио бе открит в наказателното поле и насочи изстрел, който бе избавен от Столе Димитриевски.

Пет минути по-късно се откри превъзходна опция за Райо Валекано да изравни резултата, откакто Ранди Нкета получи в наказателното поле, само че с глава прати топката около десния непряк дирек.

В 62-ата минута Карим Бензема насочи рисков изстрел, който мина рисково над напречната греда. Десет минути по-късно Дани Карвахал великолеопно откри Маркос Асенсио, който незабавно стреля, само че около десния непряк дирек.

В 77-ата минута гостите понижиха резултата, откакто Радамел Фалкао се възползва от ужасно центриране на Алваро Гарсия и прати топката неспасяемо във вратата на " лос бланкос ".

До края на дуела Реал Мадрид притисна противника си, само че не съумя да стигне до още попадения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР