Реал Мадрид победи Жирона с 2:1 на Монтиливи“ в мач

...
Реал Мадрид победи Жирона с 2:1 на Монтиливи“ в мач
Коментари Харесай

Реал се справи с отличника Жирона и окупира върха в Ла Лига

Реал Мадрид победи Жирона с 2:1 на „ Монтиливи “ в мач от осмия кръг на Ла Лига. Каталунците бяха първи във краткотрайното класиране преди началото на кръга, само че към този момент на върха е Реал с 21 точки, до момента в който „ рохибланкос “ са трети с 19.

Жирона стартира добре мача и имаше две ранни благоприятни условия за гол. В третата минута Янхел Ерера стреля малко над вратата с глава, а минута по-късно Виктор Циганков уцели десния непряк дирек, също с глава.

Въпреки това, Реал Мадрид излезе напред в резултата в 17-ата минута. Джуд Белингам центрира чудесно към Хоселу, който опъна крайници си и засече топката, Пауло Гацанига не бе надалеч да отрази удара, само че не го стори и топката влезе във вратата му – 0:1.

Четири минути по-късно столичани осъществиха и второ попадение. Тони Кроос центрира от ъглов удар, Орелиен Чуамени бе пропуснат от защитата на домакините и с глава матира Гацанига за 0:2.

В 28-ата минута Белингам опита да осъществя трети гол за Реал, само че вратарят мазета.

В последната минута от добавеното време на първата част Тони Кроос опита удар от границата на наказателното поле, който бе ориентиран под напречната греда, само че вратарят на домакините внимаваше и избави.

В 50-ата минута Кепа Арисабалага избави удар на Давид Лопес, а пет минути по-късно Янхел Ерера не съумя да уцели вратата. В 64-ата минута Гацанига още веднъж спря Белингам.

В 71-вата минута обаче нямаше какво да попречи на Джуд Белингам да се разпише. Хоселу нанесе диагонален удар от наказателното поле, вратарят избави, само че топката се върна в испанския нападател, който откри англичанина, а той с удар от придвижване в десния ъгъл повиши на 3:0 в интерес на Реал, с което постави точка на разногласието.

В добавеното време на срещата Начо Фернандес получи пряк червен картон за жестоко влизане против Кристиан Стуани.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР