Реал Мадрид измъкна трите точки в гостуването на Интер с

...
Реал Мадрид измъкна трите точки в гостуването на Интер с
Коментари Харесай

Реал Мадрид нокаутира Интер в самия край

Реал Мадрид измъкна трите точки в гостуването на Интер с победа 1:0 в мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Гола вкара Родриго в 89-ата минута.

Домакините започнаха по-активно и още в 4-ата минута Лаутаро Мартинес опита да изненада Куртоа, само че стреля едва и право в ръцете на вратара на Реал. Пет минути по-късно Един Джеко беше изведен чудесно в наказателното поле и пусна топката около стража на гостите, който я отклони с крайник, а Милитао мазета в корнер. Последвалото центриране още веднъж сложи в шах защитата на " кралския клуб " и Шкриняр с глава насочи рисков удар, който обаче не откри очертанията на вратата.

Реал отговори с отдалечен шут на Каземиро в 14-ата минута, само че топката мина около лявата греда на Ханданович. Удар на Бензема три минути по-късно беше блокиран от бранител в наказателното поле на " нерадзурите ". Домакините продължиха да нападат и в 19-ата минута Лаутаро Мартинес с глава затрудни Куртоа, който сподели отличен реакция и избави. В 28-ата минута Винисиус пробяга половината терен отдясно и пусна прострелно центриране по земя към Бензема. Подаването обаче се оказа прекомерно мощно и до удар не се стигна.

В 34-ата минута Реал можеше да поведе след първия си ъглов удар в мача. Защитникът Едгар Милитао бе оставен непокрит и ударът му с глава мина на см от левия дирек на Ханданович. В рамките на идващите 60 секунди пред домакините се откриха две чудесни благоприятни условия за гол, само че и те бяха пропилени от Лаутаро и Брозович. В 43-ата минута Интер като по знамение не откри резултата. Един Джеко безусловно налетя на топката и насочи свиреп шут, който единствено подпали ръкавиците на Куртоа. Минута по-късно и Брозович шутира мощно, само че ударът му беше блокиран.

Втората част стартира с заплаха пред вратата на Интер, която беше предотвратена от Шкриняр. Хубав пробив на Карвахал отдясно приключи с прострелно центриране и малко не доближи на Винисиус да засече топката. Попречи му и положителната интервенция на Шкриняр, който се хвърли и мазета. В 51-ата минута самостоятелна акция на Бензема приключи с удар, който беше блокиран.

Невероятна интервенция на Тибо Куртоа в 54-ата минута остави двете нули на таблото. Един Джеко се извиси над всички и заби топката към вратата на Реал, където белгийският пазач с приказен инстикт спря влизащата в мрежата топката. При добавката Брозович не съумя да нанесе добър удар.

10 минути след почивката треньорът на домакините Симоне Индзаги пусна Димарко и Дъмфрис на местата на Перишич и Дармиан и малко по-късно испанският отбор стигна до първия си прецизен изстрел в мача. Отправи го Дани Карвахал, само че не съумя да затрудни Ханданович.

Артуро Видал и Хоакин Кореа се появиха на терена в 65-ата минута вместо Лаутаро Мартинес и Чалханоглу с явното желание да вкарат още повече експанзия в състава на " нерадзурите ". Карло Анчелоти отговори с стартирането в игра на Родриго, който размени много пасивния Лукас Васкес.

В 68-ата минута Дензъл Дъмфрис направи впечатляващо слизане по десния фланг и опита забавно центриране по земя, което обаче беше пресечено от Карвахал и избито в ъглов удар.

Винисиус сподели силата на своя спринт в 73-ата минута и остави без мирис опитващия се да го догони безрезултатно Милан Шкриняр. Вместо обаче да подаде към Бензема, бразилецът опитва да вкара от доста дребен ъгъл и разумно не съумя.

В заключителните десетина минути на игрището се появи новата перла на Реал - Едуардо Камавинга. Анголецът с френски паспорт размени ветерана Лука Модрич. Това оживи играта на " кралския клуб " и малко по-късно пред Винисиус се откри превъзходен късмет, само че ударът му беше блокиран от Шкриняр. Ситуацията се повтори и в 87-ата минута, като още веднъж бранителят на Интер завоюва дуела сред двамата.

Две минути по-късно Родриго нанесе решителния удар в мача - 1:0 за Реал, както и приключи дуелът.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР