Реал Мадрид е амбициран да привлече и Килиан Мбапе, и

...
Реал Мадрид е амбициран да привлече и Килиан Мбапе, и
Коментари Харесай

Реал Мадрид трябва да приготви 852 млн. евро за Холанд и Мбапе

Реал Мадрид е окуражен да притегли и Килиан Мбапе, и Ерлинг Холанд, като фантазията на клуба е това да стане още през идното лято. Подобно нещо обаче наподобява съвсем необикновено поради цената на възможните прехвърляния. AS пресмята, че “кралете” ще би трябвало да приготвят невероятните 852 млн. евро. Тук са включени хипотетичните суми по закупуването на нападателите, както и заплатите им за идващите шест сезона, за колкото клубът желае да ги задържи.

Очаква се Пари Сен Жермен и Борусия (Дортмунд) да желаят по приблизително 150 млн. евро, което прави 300 млн. евро за прехвърлянията. Предполага се, че Мбапе ще упорства за заплата от 36 млн. евро чисто на година, което с налозите “стъпва” на 72 млн. евро. Холанд би се задоволил със доста по-малко - по 10 млн. евро чисто, което обаче за клуба значи по още 20 млн. евро на сезон. Като се умножи това по шест, прави тъкмо 552 млн. евро единствено за хонорари.

Такива покупко-продажби за Реал биха били сложни даже в интервал на естествени доходи, каквито имаше преди пандемията. Не е ясно дали в този момент президентът Флорентино Перес е податлив да направи сходна инвестиция, имайки поради, че няма изясненост по кое време клубът още веднъж ще стартира да печели от продажбата на билети.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР