Реал Мадрид бе върнат в реалността, след като Ейбар направи

...
Реал Мадрид бе върнат в реалността, след като Ейбар направи
Коментари Харесай

Падение в бяло! Ейбар посрами Реал с 3:0

Реал Мадрид бе върнат в действителността, откакто Ейбар направи Белите за срам и ги съкруши с 3:0 на своя стадион в мач от 13-ия кръг на Ла Лига.

Баските реализираха един от най-знаменитите резултати в историята си и взеха първи триумф против столичани против които досега нямаха победа.

Домакините заслужаваха да стигнат до триумфа след мощна игра и отлични контри, с което към този момент имат 18 точки, до момента в който Реал остава с 20 и пропусна да се приближи единствено на една до Барселона преди дербито на каталунците с Атлетико.

Меденият месец за Сантяго Солари обаче несъмнено завърши и подемът след идването на аржентинеца бе разрушен на пух и прахуляк, което без подозрение е мощно притеснително за състава от „ Сантяго Бернабеу ”.

В състава на Реал се завърнаха Варан и Марсело в отбраната, Дани Себайос се появи в средата на терена, откакто Иско още веднъж стартира на пейката, а Бейл, Асенсио и Бензема действаха в офанзива.

Началото бе извънредно забавно. Още в 3-ата минута Кике Гарсия видя, че Куртоа не е най-хубавата си позиция и стреля от въздуха, само че прати топката в гредата. Веднага по-късно Гарет Бейл осъществя със страховит удар, само че попадение вярно бе анулирано заради засада.

Белите заиграха по-добре и в 11-ата минута бяха доста покрай гола. Тогава Бензема получи на чиста позиция и стреля, само че на голлинията Коте съумя да избие и да предотврати попадението.

Контрите на баските обаче не бяха за подценяване и в 16-ата минута домакините шокираха Реал. Кукерела се измъкна от опита за засада, след което подаде към Кике, който стреля. Куртоа избави, само че Ескаланте се оказа на точното място, с цел да означи и въпреки и след известно закъснение поради ВАР, попадението бе зачетено.

В идващите минути столичани не съумяха да стигнат до нещо кой знае какво в последната тренира от терена и разумно положителните обстановки пред вратата на домакините липсваха. Баските пък действаха решително и даже успяваха да задържат топката за много време.

В 35-ата минута Бейл стреля от свободен удар, само че без да затрудни изключително Риесго, а в края Рамос прати топката над вратата с глава след корнер и в последна сметка паузата пристигна при закъснение за Реал след едно разочароващо първо полувреме за столичани.

Скоро след почивката обстановката за Реал се усложни още повече. Подаване на Кроос към Одриосола бе пресечено от Кукурела, който подаде на Енрич и нападателят без да въобще да се засисли, означи с помощта и на гредата.

Това обаче не бе всичко, а шокът последва малко по-късно. Този път Кукурела центрира рисково, Енрич отклони към Кике, който на празна врата нямаше по какъв начин да пропусне – 3:0 за Ейбар!

Баските се въодушевиха и Ореяна едвам не осъществя четвърто попадение, само че Куртоа съумя да избави. Столичани правеха може би най-лошия си мач за сезона и нямаха отговор на това, което домакините предлагаха.

В 77-ата минута резервата Чарлз още веднъж накара Куртоа да прави избавяне, а в оставащото време не се случи нищо и по този начин Ейбар реализира впечатляваща победа, до момента в който резилът за Реал бе в действителност доста сериозен.

Ейбар – Реал Мадрид 3:0

1:0 Ескаланте 16
2:0 Енрич 52
3:0 Кике 57

Ейбар: Риесго, Рубен Пеня, Оливейра, Рамис, Коте, Ореяна (85 Серхио Алварес), Ескаланте, Жордан, Кукурела, Енрич (74 Чарлз), Кике Гарсия (88 Де Бласис)
Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола (54 Карвахал), Варан, Рамос, Марсело, Кроос, Модрич (63 Иско), Себайос, Бейл, Асенсио (74 Винисиус), Бензема/gol.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР