Реал Мадрид, Барселона и Ювентус излязоха с обща позиция, след

...
Реал Мадрид, Барселона и Ювентус излязоха с обща позиция, след
Коментари Харесай

"Реал", "Барса" и "Юве": Търсим решения, въпреки натиска и заплахите от УЕФА

" Реал " Мадрид, " Барселона " и " Ювентус " излязоха с обща позиция, откакто от УЕФА оповестиха наказванията за клубовете, образували Суперлигата.

Идеята за новия шампионат по този начин и не се реализира, откакто почитателите на 12-те учредители възроптаха, а от Европейската футболна централа обявиха, че ще санкционират отборите строго.

Вчера (7 май) стана ясно, че " Ливърпул ", " Арсенал ", " Челси ", " Манчестър Сити ", " Манчестър Юнайтед ", " Тотнъм ", " Интер ", " Милан " и " Атлетико " Мадрид, са се съгласили да платят по 15 млн. евро, както и да се разделят с 5% от приходите си в евротурнирите за един сезон, каквото беше настояването на УЕФА, с цел да ги остави в интернационалните шампионати. Всички тези отбори обявиха, че се отдръпват от Суперлигата.

Statement regarding the Super League
— FC Barcelona (@FCBarcelona)

" Реал " Мадрид, " Барселона " и " Ювентус " обаче не реализираха сделка с Централата, а дейностите ѝ дефинираха като напън.

Official Announcement.
— Real Madrid C.F. (@realmadriden)

" Със страдание означаваме, че нашите другари и сътрудници създатели на плана Суперлига се оказаха в толкоз спорна позиция, като през вчерашния ден подписаха редица задължения към УЕФА. Те работят непоследователно. Въпреки това, като се има поради, че материалните проблеми, които доведоха до 12-те клуба-основатели, които оповестиха Суперлигата преди няколко седмици, не са изчезнали, ние още веднъж повтаряме, че с цел да почитаме нашата история, с цел да почитаме уговорката си към нашите заинтригувани страни и почитатели, от изгода на футбола и за неговата финансова резистентност, ние носим отговорност да действаме отговорно и настойчиво да търсим съответни решения макар неприемливия и продължаващ напън и закани от страна на УЕФА ", се споделя в позицията на трите клуба, оповестена на формалните им уеб сайтове.

Най-строгото наказване за " Ювентус ", " Реал " Мадрид и " Барселона " може да бъде изваждане от европейските клубни шампионати за 2 години.

Statement from Barcelona, Juventus and Real Madrid.
— JuventusFC (@juventusfcen)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР