Реакцията на Москва срещу бунта на наемническата групировка Вагнер е

...
Реакцията на Москва срещу бунта на наемническата групировка Вагнер е
Коментари Харесай

Зеленски за СNN: Докато Крим е под руска окупация войната няма да приключи

Реакцията на Москва против протеста на наемническата формация " Вагнер " е слаба, а съветският президент Владимир Путин губи надзор над хората си. Това съобщи в изявление за Си Ен Ен президентът на Украйна Володимир Зеленски.

„ Виждаме реакцията на Путин. Тя е слаба “, сподели Зеленски в Одеса.

„ Първо, виждаме, че той не управлява всичко. Навлизането на " Вагнер " надълбоко в Русия и завладяването на избрани райони демонстрира какъв брой елементарно е да се направи това. Путин не управлява обстановката в районите. “ - сподели украинският водач.

„ Цялата тази вертикала на властта, която имаше, просто се разпада “, добави той.

Има и тествани видеодоказателства, показващи поддръжка на съветските жители за някогашния съдружник на Путин и водач на " Вагнер " Евгений Пригожин, добавя Си Ен Ен.

Докладите на украинското разузнаване демонстрират, че Кремъл мери поддръжката за Пригожин и половината население на страната е посочило поддръжка за протеста на Пригожин, сподели Зеленски.

Същевремено с протеста на наемниците на Путин Украйна реализира мудни триумфи с контраофанзивата си. Тези старания неотдавна бяха подложени на критика от западните съдружници на Украйна.

Украинският държавен глава неотдавна се срещна и с Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати (ЦРУ) и разяснява, че е сюрпризиран да види в медиите информация за срещата му с шефа на организацията Бил Бърнс.

„ Моята връзка с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ постоянно би трябвало да е зад кулисите. Обсъждаме значими неща – от какво има потребност Украйна и по какъв начин Украйна е подготвена да работи. “ - сподели Зеленски.

Бърнс, деец посланик, се трансформира в приближен събеседник в Киев и направи няколко пътувания до Украйна по време на войната.

„ Нямаме никакви секрети от Централно разузнавателно управление на САЩ, тъй като имаме положителни връзки и нашите разследващи служби беседват между тях “, сподели той.

Освен това Зеленски изясни, че връзките му с Бърнс са положителни и откровени и че той го е предизвестил за това, от какво се нуждае Украйна на бойното поле.

Бунтът на Пригожин „ се отрази мощно на съветската мощност на бойното поле “ и може да бъде от изгода за контранастъплението на Украйна, сподели украинският президент на конференция от Киев.

Досега напъните на Украйна бяха съсредоточени върху възобновяване на презетата територия, само че крайната цел на Зеленски е освобождението на Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година

„ Не можем да си представим Украйна без Крим. И до момента в който Крим е под съветска окупация, това значи единствено едно: войната към момента не е завършила. “, сподели той.

На въпрос дали има някакъв сюжет, при който може да има мир без Крим, Зеленски сподели: „ Тогава няма да е победа. “ /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР