Реакциите покрай илюстрацията на издателство Хермес на корицата на сборна

...
Реакциите покрай илюстрацията на издателство Хермес на корицата на сборна
Коментари Харесай

Нищо прекалено не води до нищо добро

Реакциите около илюстрацията на издателство „ Хермес ” на корицата на сборна брошура, озаглавена „ Аз съм българче ”, са показателни за другите погледи в обществото ни към един факт, случай и нищо повече. Картинката е на момченце в жълто- синьо облекло. Крайно прочувствените прояви в едната или другата посока, са нездравословни за публичното здраве и обрисуват единствено широтата или теснотата на нечии възгледи. Нищо повече.

В обществените мрежи обаче втори ден кипят бурни пристрастености сред хора, склонни „ около Илия да намразят и отрекат и Свети Илия ”. Дори някакъв водещ се бил изцепил от екрана, че единствено „ нискоинтелигентни хора ” се били възмущавали от облеклото на момченцето на рисунката, което е в цветовете, в полза на истината - на шведското знаме – жълто и синьо.

Аз пък си мисля, че въпросният водещ е нискоинтелигентен, каквито множеството са, за жалост.

Трудно ми е да дефинира като „ публицист ” някой, който не харесва, наскърбява и упреква непрекъснато народа си.

Според мен такива чиляци са си сбъркали специалността, но нейсе, през последните години преднамерено ги намножиха като че ли посредством пъпкуване.

В съответната пренатегната обстановка бяха подценени обстоятелствата, а точно, че въпросната илюстрация от 2006 година не е променяна от самото издателство и си върви все в тези цветове. Преди, още от 2002 година, книжката е имала друга картинка на корицата си, само че четири години по-късно е изменена и до момента си е все в синьо жълто.



Не се ангажирам да осъждам дали това е положително или не като търговски способ на пазара. Нито дали издателите би трябвало непременно да преценяват и динамичността в политиката за своите илюстрации.

Интересува ме единствено един въпрос и уповавам се от него да се заинтересуват „ партийните и държавни ръководители ”, поради напълно настоящите световни дадености:

Защо многото хора, които се възмутиха, припознавайки в илюстрацията украинското знаме, са толкоз ядосани?

Дали пък отговорът не е в остарялото златно британско предписание, че „ нищо прекомерно не води до нищо положително, дори прекомерното достойнство ”!

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР