Реакциите и в Хасково са нееднозначни, предава кореспондентът на БНР

...
Реакциите и в Хасково са нееднозначни, предава кореспондентът на БНР
Коментари Харесай

СИК чакат инструкции за броенето на разписките утре

Реакциите и в Хасково са нееднозначни, предава кореспондентът на БНР в района.

Много от членовете на Секционните изборни комисии не бяха осведомени със снощното решение на ЦИК да се прави броенето на контролните разписки.

„ Смятам, че е изцяло ненужно преброяването на разписките, тъй като на предните избори бяха определени избрани комисии да броят - имаше броене, нямаше разминаване в разписките и в протоколите и това е ненужно натоварване на комисиите “, разясниха членове на СИК от Хасковско.

 „ Нещото, което ние можем в последния миг да създадем, тъй като вие знаете - решението на ЦИК излезе нощес късно, е, през днешния ден всички сътрудници са инструктирани, когато се раздават материалите на секционните изборни комисии, на всяка комисия да се споделя, че ще има 100% броене на контролните разписки “, разяснява Веселина Тенчева, ръководител на Районната изборна комисия в Хасково.

В Плевен също са сюрпризирани от решенето на Централната изборна комисия за стопроцентово преброяване на разписките.

Машинно гласоподаване с по две устройства ще има в една пета от секциите в Плевенска област.
В 272 секции в региона ще се гласоподава с 1 машина, а с по две - в 72 секции, сподели ръководителят на РИК Василка Митева.

" По принцип и за нас решението на ЦИК от нощес е изненада, тъй като преди този момент имаше друго решение. След това имаше изговаряне на Върховен административен съд, само че веднага като ЦИК е решила по този начин, хората би трябвало да се съобразят. Дали ще ги затрудни - допустимо е, тъй като другояче биха свършили доста по-рано. Щом са такива условията, ние сме длъжни да се съобразяваме ", сподели Митева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР