Реакции имат хора от най-елементарни хранителни продукти. Някои не понасят

...
Реакции имат хора от най-елементарни хранителни продукти. Някои не понасят
Коментари Харесай

Радослав Гайдарски: Възможно е някакъв процент хора да има реакция към ваксините, но в това няма нищо страшно

Реакции имат хора от най-елементарни хранителни артикули. Някои не понасят ягоди, други ябълки, трети се алергични от мляко. Възможно е някакъв % хора да има реакция към имунизациите, само че в това няма нищо ужасно. Това сподели по НТВ някогашният здравен министър проф. Радослав Гайдарски.
Относно имунизирането той счита, че хората се опасяват, тъй като не знаят каква ще бъде реакцията. Според него е напълно обикновено да се прояви зачервяване, повдигане на температура, само че това не крие рискове.

" Ако 70% от популацията се имунизира, това ще даде късмет за една по-ефективна битка с вируса. Мисля, че българите сме рационален народ и откакто ни бъде обяснено, няма да има такива остри реакции ", сподели още проф. Гайдарски.

Той дефинира конспирациите за „ чипиране” с имунизацията като „ безспорна глупост”. Все отново някогашният здравен министър няма да се имунизира в този момент, а по-скоро през лятото, защото в този момент има антитела, тъй като е прекарал ковид.

„ Най-опасното в този момент е, че хората считат, че посредством имунизацията ще се вкарат други вируси в организма и тези вируси надали не ще нападат нашия геном. Тук има заплаха от други реакции. Всъщност посредством имунизацията се вкарват тела, които са алергени и подвигат имунната отбрана на организма. Те основават антителата и това е самоотбраната на организма”, изясни проф. Гайдарски.

Той акцентира, че работата в Коронавирус отделението е доста тежка както за лекарите, по този начин и за медицинските сестри и санитарите. Професорът счита, че здравната система ще издържи, само че медиците би трябвало да бъдат подтиквани, а заплатите им – равни на европейските им сътрудници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР