РБ Лайпциг триумфира в турнира за Купата на Германия за

...
РБ Лайпциг триумфира в турнира за Купата на Германия за
Коментари Харесай

РБ Лайпциг с първи трофей в историята си

РБ Лайпциг победи в шампионата за Купата на Германия за пръв път в своята история. „ Биковете “ победиха Фрайбург във финала след осъществяване на дузпи. В постоянното време дуелът приключи при тъждество 1:1.

Максимилиан Егещайн даде преднина на Фрайбург. В 57-ата минута Лайпциг остана с човек по-малко, откакто с пряк червен картон беше изпъден Марсел Халстенберг. Символичните посетители обаче не се отхвърлиха и вкараха мача в продължения. Кристофът Нкунку възвърне равенството четвърт час преди приключването на постоянното време.

Късметът несъмнено покри Лайпциг, тъй като Фрайбург уцели три греди единствено по време на спомагателните 30 минути игра. Все отново резултатът 1:1 се резервира и се стигна до дузпи. Лайпциг сподели стоманени нерви и не пропусна от бялата точка. В грешници за Фрайбург, който също не беше печелил Купата, се трансфораха капитанът Кристиан Гюнтер и Ермедин Демирович (4:2 при дузпите).

Мачът на „ Олимпиащадион “ в Берлин не изобилстваше от чисти голови положения, защото двата тима водеха здрава борба през целия мач и се стараеха да не бъркат доста в отбрана.

В 19-ата минута офанзивите на Фрайбург дадоха резултата. Роланд Салай пусна топката към Максимилиан Егещайн, който с приказен изстрел от границата на наказателното поле прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Петер Гулачи. Голът бе преразглеждан поради възможна игра с ръка, само че се видя, че такава няма и попадението остана.



Пет минути по-късно „ черевните бикове “ имаха добър късмет да изравнят. Кристъфър Нкунку реагира най-бързо при една отбита топка и стреля от наказателното поле. Топката подмина вратаря, само че Нико Шлотербек почисти от голлинията.

Дванадесет минути след началото на второто полувреме Република България Лайпциг остана с 10 души на терена, откакто Марсел Халстенберг получи втори жълт картон от съдията Саша Щегеман.

Тимът на Доменико Тедеско обаче се стегна след този миг и потегли в офанзивата.

В 76-ата минута вили Орбан Надскочи Филип Лайнхарт при една изсипана топка в пеналта и с глава насочи топката към далечната греда. Вратарят на Фрайбург работи доста неореиентирано и не направи нищо. Топката стигна до Кристофър Нкунку, който от близко просто чукна топката в мрежата – 1:1.

Пет минути преди края на постоянното време Гулачи избави мощен изстрел на Ермедин Демирович. Лайпциг отговори с удар на Дани Олмо от 12 метра, само че топката профуча около десния напречен дирек. Това беше и последната по-интересна обстановка преди края на постоянното време.

В 92-рата минута шансът покри Република България Лайпциг. След центриране от ъглов удар Ермедин Демирович игра с глава, само че топката се отби от десния непряк дирек.

В самия завършек на първото продължение Нилс Петерсен се възползва от неточност на „ биковете “. Той стреля незабавно, само че в гредата. Демирович получи късмет за добавка, само че направи непростителен пропуск от чиста позиция. Ударът му мина високо над напречната греда.

В 115-ата минута за трети път гредата избави символичните посетители. Яник Хаберер стреля от воле. Той откри топката ужасно, само че разтресе напречната греда.

Секунди по-късно Дани Олмо се строполи в наказателното поле след шпагат на Николас Хьофлер. Главният арбитър остана безгласен и не почете претенциите на Лайпциг за 11-метров углавен удар. Хьофлер съумя да закачи топката, тъй че нямаше учредения за дузпа. Реферът преразгледа обстановката посредством ВАР и удостовери първичното си решение.

И двата тима бяха доста изтощени и не откриха сили да си вкарат. Така се стигна до дузпите, където Лайпциг показва здрава душeвност и съумя да вдигне купата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР