РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в дербито на

...
РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен завършиха 1:1 в дербито на
Коментари Харесай

РБ Лайпциг и Байерн не се победиха при подновяването на сезона в Бундеслигата

Република България Лайпциг и Байерн Мюнхен приключиха 1:1 в дербито на 16-ия кръг в немската Бундеслига, играно на стадион " Ред Бул Арена ". Това бе първият мач от шампионата след паузата.

Шампионите откриха резултата в края на първата част. Чупо-Мотинг се възползва от отлично центриране на Серж Гнабри и даде преднина на баварците. Новият вратар на баварците Ян Зомер пък нямаше съвсем никаква работа през първите 45 минути.

Веднага след почивката обаче " биковете " пуснаха кръв на хегемона, а в прегръдките на своите се озова Марсел Халстенберг. засече подаване от дребното наказателно поле и не остави шансове на Зомер, оформяйки крайното 1:1.

Лайпциг игра доста мощно през втората част и на моменти Байерн се отбраняваше пред полето си, само че до нови попадения не се стигна.

Байерн приключи мача единствено с два точни удара и измъкна точката с шанс. Рекордьорът по трофеи в Бундеслигата въпреки всичко остава на върха с 35 точки, до момента в който Лайпциг остава на третото място с 29 пункта.

Във вторник (24 януари) Байерн Мюнхен приема тима на Кьолн, а Република България Лайпциг ще гостува на Шалке в същия ден. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР