РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха и завършиха

...
РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха и завършиха
Коментари Харесай

Лайпциг и Байерн не се победиха в много атрактивен двубой

РБ Лайпциг и Байерн Мюнхен не се победиха и приключиха при резултат 1:1. Левандовски изведе гостите напред в самото начало на срещата, а в края на първото полувреме Форсберг изравни от дузпа. Срещата беше изпълнена с всевъзможни положения и умерено може да претендира за най-хубавия мач в Германия дотук през сезона.

Срещата стартира доста динамично и още в 3-ата минута „ баварците “ излязоха напред в резултата. Томас Мюлер изведе Роберт Левандовски самичък против вратаря и полякът не сбърка.

Гостите дадоха отговор с рискова офанзива секунди след гола, само че Лукас Клостерман не съумя уцели вратата.

В 12-ата минута Петер Гулаши избави мощен изстрел на Левандовски от близка отдалеченост.

Полският национал пропусна още една обстановка за втори гол три минути по-късно, откакто не уцели вратата след удар с глава.

В 26-ата Марсел Халстенберг спря Левандовски в наказателното поле, при което нападателят посегна и го удари с ръка в лицето. Съдията сподели жълти картони и за двамата играчи.

В 37-ата минута беше анулирана дузпа за Байерн, благодарение на ВАР. Люка Ернандес се опита да центрира, само че беше съборен от Марсел Забитцер. Съдията на срещата Саша Щегеман отсъди дузпа за „ баварците “. След инспекция с ВАР обаче основният съдия промени решението си и не анулира дузпата.

В добавеното време Ернандес фаулира Поулсен в наказателното си поле. Съдията незабавно отсъди углавен удар. Този път ВАР не можа да помогне на Байерн. Емил Форсберг се нагърби с осъществяването и означи – 1:1. Така двата тима се прибраха на отмора.

В началото на втората част гостите имаха две благоприятни условия посредством Халстенберг и Норди Мукиеле до гол не се стигна.

В 52-ата Кингсли Коман стреля по земя, само че Ибрахима Конате почисти пред голлинията.

В 58-ата минута Вернер беше на крачка от превъзходен гол. Германският национал засече с пета в придвижване, само че не съумя да откри задачата. Малко по-късно Забитцер стреля мощно и Нойер избави мъчно с една ръка.

Резервата Корентен Толисо стреля рисково в 64-ата минута, само че Гулаши съумя да избави.

В 78-ата минута Коман насочи изстрел, топката рикошира и прелетя над унгареца, само че топката се отби в гредата.

В последната минута на постоянното време Нойер избави изстрел на Вернер.

Лайциг се връща отпред в класирането с 10 точки, до момента в който Байерн остават трети с осем. В идващия кръг футболистите на Юлиан Нагелсман гостуват на Вердер, до момента в който „ баварците “ одобряват Кьолн.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР