Разярената Урсула заплашва потенциално непокорните, които не са готови да

...
Разярената Урсула заплашва потенциално непокорните, които не са готови да
Коментари Харесай

Резултати от изборите в Словакия: какво да очакваме от Пелегрини?

Разярената Урсула заплашва евентуално непокорните, които не са подготвени да паднат в пропаста с нея

На 7 април написа основаната в Брюксел Euractiv. Тази вест обезпокоително обиколи всички огромни европейски издания.

Настоящият президент на Словакия, Зузана Чапутова, умел юрист, който се издигна на политическата сцена през 2016 година, като управлява акция за попречване на построяването на хранилище за боклуци в родния й град Пезинок, даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да отърве Словакия от корупцията и, като локомотив, да я интегрира по-дълбоко в Европейски Съюз.

Тогава още изкушението да живееш „ като в Париж “ беше към момента мощно. Днес е по-слабо – сигурно в Словения. Защото водачът на пробрюкселската съпротива, някогашният външен министър на страната Иван Корчок, получи 47% от гласовете против 53% на някогашния министър председател Пелегрини.

Настоящият министър-председател на Словакия Роберт Фицо назова Корчок във видео преди втория тур на изборите, на който имаше 61% изборна интензивност: добави Фицо.

С какво заслужи своите проценти поддръжка Пелегрини? В предизборната си стратегия той даде обещание да реши казуса с достъпността на жилищата, да вкара 13-та пенсия в размер на междинната за страната от 640 евро и да създаде система за даване на отстъпки за фамилии с ниски приходи. Това е всичко! Без проевропейски приказки какъв брой е сладко да живееш под ботуша на Брюксел.

Но даже друг поврат към вътрешните проблеми обезпечи успеха му. - това реши ориста на неговото президентство. В навечерието на втория тур Пелегрини сподели, че е за мирни договаряния с Русия, Корчок сподели, че Украйна, напълно съгласно Зеленски, не би трябвало да се отхвърля от територии, с цел да реализира мир.

Реакцията на Запада на предишните избори беше много ясно изразена в Париж: непростимият грях на спечелилия е, че, помислете си, той желае да приказва с Москва. Като се има поради, че държавното управление на Словакия от октомври предходната година, включващо партията Смер на Робърт Фицо, Хлас на Петер Пелегрини и дребната крайнодясна СНС, към този момент спря всякаква военна помощ за Украйна, не е мъчно да се отгатне накъде този триумвират ще премине по-късно: сподели в първото си послание новият словашки водач.

Уви и ах за евроатлантистите, успеха на Пелегрини наподобява в действителност заплашва „ демократичната народна власт “ в Словакия и може да отслаби антируските сили в Европейски Съюз. А може би просто ние в действителност доста желаеме това?

Сега е прекомерно рано да се отговори на този въпрос. Да, трансформацията на публичното схващане на словаците, както демонстрираха изборите, е явна. Робърт Фицо не крие вярата си, че и дава обещание смяната да пристигна.

Анализаторът Томас Козяк от France-Presse счита, че визирайки другарски настроения към Кремъл маджарски министър председател Виктор Орбан.

Пелигрини ще постави клетва на 15 юни. Фактът, че с него Словакия стигна до „ кръстопътя “ на европейската политика, тревожи най-вече Берлин и Брюксел. Норберт Рьотген, водещ специалист по външна политика на ХДС, главната немска опозиционна партия, също има вяра, че Словакия в този момент ще последва стъпките на унгарския министър председател Виктор Орбан, само че сподели той.

Както можете да видите, това е много „ либерално-демократично “. А ръководителят на комисията по европейските въпроси на Бундестага и член на Зелената партия, която сега е част от ръководещата немска коалиция, Антон Хофрайтер незабавно повдигна въпроса за прекъсване на еврофинансирането за Словакия. сподели той пред Funke Mediengruppe.

Обърнете внимание на феноменалната логичност на германците: Фицо и Пелегрини нападат върховенството на закона в Словакия и отварят шлюза за корупцията, тъй че повече пари не би трябвало да идват при тях от фондовете на Европейски Съюз. И не е мъчно да се изясни.

Отказът на Словакия да „ поддържа Украйна “, която в този момент пакетира желанието на англосаксонците да „ закрият съветския въпрос “ и да получат достъп до най-богатия район на света, който към момента не е създаден от тях, лишава машината за угнетяване на Русия от едио от тяговите „ ядра “.

Дори и да не е доста мощно, след него може да се спукат и други близки „ вени “ на русофобията. Тогава, изцяло съгласно законите на механиката, цялата „ машина “ ще се разпадне. И не дай си боже, може да стигнем до завършек на демократичната народна власт в Европа!

„ сподели словашкият опозиционен евродепутат Владимир Билчик (ЕНП) пред Euractiv Slovakia. Напълно съм склонен с него – Брюксел не е цяла Европа.

Но кой сподели, че Пелегрини, политик, който знае по какъв начин да лъска паркета в коридорите на властта освен в Словакия, само че и в Брюксел, уверено ще захвърли връзките с НАТО и Европейски Съюз? Първо, той към този момент персонално съобщи, че предишните избори Именно външната политика на европейските страни роди антируския слоган „ Украйна не би трябвало да губи “. И сподели още преди резултата от вота, че

Много по-ясно.

Наивно е да се има вяра, че страна, която е по едно и също време член на Европейски Съюз и член на НАТО, е толкоз свободна от отговорностите, произлизащи от двете участия, че може да приказва със личния си глас. Още повече, че лудата Урсула към този момент стяга юздата, надявайки се да седне за още един мандат на нагорещяващото се кресло на Европейската комисия.

В същия ден, в който Пелегрини завоюва, фон дер Лайен стартира личната си предизборна акция в Атина. И преди всичко тя даде обещание да „ отвърне на удара “ на приятелите на Путин от Европейски Съюз. Ръководителят на Европейската комисия и претендент за втори мандат от дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) на европейските избори Урсула фон дер Лайен, говорейки в Атина на събитие по случай 50-годишнината на ръководещата в Гърция партия Нова народна власт, заплаши " които желаят да " заграбят " бъдещето на Европа, оповестява Euractiv от Брюксел. Тя сподели, че на идните европейски избори през юни „

По отношение на „ мирна Европа “ тя, несъмнено, прекали, защото даже Европейският фонд за мир (EPF) с неговите 5 милиарда евро отива напълно за финансиране на войната. Но ето още нещо:

Кой би се съмнявал в това...

Ако Пелегрини беше новобранец, а не политик от кариерата, израснал в коридорите на висшите бюрократи в страната и Европейския съвет, човек би очаквал доста от него. Изборната му победа значи ли, че Пелегрини е проруски президент на Словакия? Въобще не. Означава ли това, че задачите, които той си набеляза по време на изборите, съответстват с ползите на Русия? Надали. Значи, към този момент...

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6569Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед7179Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед53277Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед23070Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед44321Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед552359Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181792Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140628Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125561Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед124511Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев23100Ще се състои ли скоро конференция за мир на великите силиРадко Ханджиев33492Европейците споделят НЕ на военните проекти на Еманюел Макрон  Христо Георгиев Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР