Развръзка по скандала с фиктивните хоспитализации на деца в пловдивска

...
Развръзка по скандала с фиктивните хоспитализации на деца в пловдивска
Коментари Харесай

НЗОК откри измама с фиктивно лечение на деца, болница ще връща пари

Развръзка по абсурда с фиктивните хоспитализации на деца в пловдивска болница. След жалбата на майка им здравната каса откри нарушавания и машинация.

Майка с изненада схваща, че за една година двете ѝ деца са лекувани в една и съща болница 12 пъти, без въобще да са били заболели. Проверката на касата удостоверява, че заведението е получило пари за лекуване, което не е направило. Договорът по съответните клинични пътеки ще бъде преустановен, а болничното заведение ще върне непозволено взетите пари – към 16 000 лева. 

Искането на здравна записка за учебна екскурзия при започване на лятото демонстрира на Невена, че щерка ѝ в този миг е в болница „ Централ онко хоспитал “ в Пловдив. Следва инспекция на майката в електронните здравни досиета на двете ѝ деца и откритието, че за една година са лекувани 12 пъти от бронхопневмония и алергии в същото лечебно заведение, съобщи БТВ.

По документи децата са прегледани в незабавното поделение, по-късно признати за лекуване. С персоналната карта на майката, без тя и децата да са били там. Част от проучванията, до момента в който сякаш децата са в болничното заведение, са направени в медицински център, с който лечебното заведение има контракт.

Медицинският център се намира на територията на болничното заведение, безусловно са врата до врата. Според комерсиалния указател центърът е измежду притежателите на болничното заведение.

В 10 от 12-те случая децата са ориентирани за банкет и признати от началника на отделението по педиатрия д-р Александър Ангелов. 

„ За последните случаи, когато не са били настанени в болница, а съм ги лекувал в домашни условия, съм се съгласявал с настояванията на майката само и единствено, с цел да бъде предоставено съответно лекуване на децата и да не получават затруднения, без да уведомя управлението на болничното заведение “, е декларирал пред касата доктор Ангелов.

Не е идвал в моята къща нито един път да ги лекува, безапелационна е майката.

От управлението на болничното заведение дадоха отговор, че фиктивното лекуване е ставало без тяхно познание.

„ Невъзможно е при този размер на активност на лечебното заведение, управлението да ревизира всеки ден броя на пациентите в болничното заведение “, споделят от лечебното заведение.

Виновните ще бъдат уволнени. Детското поделение е затворено. А за фиктивните проучвания е противоречиво дали и каква наказателна отговорност може да се понесе, разясняват юристи.

Наказателна отговорност би могла да се търси и за подправянето на подписа на майката под осведоменото единодушие за лекуване.

Майката поучава всички, които имат подозрения: „ Да си търсят правата до край, тъй като в случай че всеки си мълчи в никакъв случай нищо няма да се оправи “.

Проверка на здравното ни досие можем да създадем през системата на касата, както и на Националната здравноинформационна система.

Още след първия репортаж по bTV прокуратурата се самосезира. Засега отхвърля коментар, до привършване на производството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР