Развръзка на туристическата криза на гръцкия остров Самотраки. Днес започна

...
Развръзка на туристическата криза на гръцкия остров Самотраки. Днес започна
Коментари Харесай

Кризата с блокираните туристи на гръцкия остров Самотраки приключва

Развръзка на туристическата рецесия на гръцкия остров Самотраки. Днес стартира извозването на туристи, които дни наред останаха блокирани на острова. Днес по обяд в пристанищния град Александруполис дойдоха първите хора, напуснали острова.

Въпреки че стартира извозването на туристи, ситуацията в Самотраки и Александруполис остава напрегната. Български туристи на острова споделят, че на пристанището там царува безпорядък, а хората са изнервени от дългото очакване.

Тук на пристанището в Александруполис през целия ден се извиваха опашки пред билетните центрове. Хората описват, че към този миг билетите за острова са разпродадени и пасажерите се записват в листа на чакащите. Част от туристите споделят, че постоянно пътуват до Самотраки от години, само че за първи път стават очевидци на сходна обстановка.

 Първият транспортен съд от остров Самотраки дойде в Александруполис Първият транспортен съд от остров Самотраки дойде в Александруполис
Започна превозването на туристи от и за гръцкия остров Самотраки. В обедните часове през днешния ден в Александруполис дойде първия транспортен съд с хора, които прекар...

В следобедните часове в Александруполис бяха превозени и близо 100 автомобила от Самотраки, само че без водачите и пасажерите им. Сред колите има такива с български, румънски, турски и италиански регистрации. Очаква се техните притежатели да дойдат със идващите курсове на корабите.

Уверенията на управляващите са, че довечера в Самотраки ще дойде обещаният огромен ферибот с потенциал от 600 души и 75 автомобила, който по опция ще извърши няколко курса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР