Развлекателният парк Дисниленд в бе затворен днес, след като у

...
Развлекателният парк Дисниленд в бе затворен днес, след като у
Коментари Харесай

Дисниленд в Шанхай клопна кепенци заради COVID-19

Развлекателният парк " Дисниленд " в бе затворен през днешния ден, откакто у една посетителка бе открит COVID-19. Китайските управляващи поставят старания да се оправят с локалното огнище на епидемията, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Китай бе първата страна, връхлетяна от ковид в края на 2019 година, само че и първата, съумяла значително да се оправи с епидемията напролет на 2020 година посредством извънредно рестриктивни ограничения, в това число съвсем цялостно затваряне на границите. Властите все по този начин следват политиката за " нула случаи ", даже я ускоряват с наближаването на зимните Олимпийски игри в Пекин през февруари.
свързани новини3074на 21.04.2021
Азиатският колос се бори с вируса с всички сили, откогато jfx още веднъж се появи в края на октомври в северните райони, в това число в столицата. Днес бе обявено за 92 нови случая през последното денонощие - най-много от средата на септември, написа " Труд ".

При това състояние шанхайският " Дисниленд ", открит през 2016 година, се наложи да затвори порти, откакто една посетителка даде позитивен тест за заболяването след завръщането си в прилежаща провинция. Според Асошиейтед прес, която цитира управата на парка, той няма да работи два дни - през днешния ден и на следващия ден.

Вчера са почнали проби на личния състав и посетителите му. Днес към този момент са тествани към 34 000 души, заяви кметството на Шанхай. Всички проби са негативни, само че изследваните би трябвало да не вървят на работа или на учебно заведение най-малко две денонощия и още веднъж да си създадат проби.

Преди два дни паркът " Юнивърсъл студиос ", открит в Пекин през септември, заяви за контактни случаи измежду посетителите му предишния уикенд.

Общо близо 6 милиона китайци сега са под карантина поради последното намерено огнище - множеството от тях са в огромния град Ланчжоу на 1200 км западно от Пекин. Ситуацията е " тежка и комплицирана ", защото вирусът се популяризира бързо, призна в събота здравнто министерство.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР