Развиването на шестото ви чувство е не само възможно, но

...
Развиването на шестото ви чувство е не само възможно, но
Коментари Харесай

7 начина да развиете вашата интуиция: Бог ни я е дал, но как да я използваме

Развиването на шестото ви възприятие е освен допустимо, само че и належащо. Но би трябвало да се знае, че интуицията и гадаенето са напълно разнообразни неща. Едното няма нищо общо с другото.

Интуицията е метод на битие, нашият вътрешен навигатор, пътят към мъдростта и просветлението. Бог ни е основал с тънко настроена и усъвършенствана вътрешна навигационна система. Благодарение на нея можем да получим значима информация. Този развой има деятелен темперамент и ни дава опция да разчитаме информация за всичко към нас – хора, предмети, пространство.

Интуицията ще ви помогне да вземате значими решения

За да развиете вътрешен глас, би трябвало да се настроите на положително въодушевление и да не се страхувате от компликациите. Няма да проработи от първия път, би трябвало да сте готови за това. Но след пробуждането й и нейното развиване, ще забележите, че вземането на значими решения е станало доста по-лесно, а самият живот се е трансформирал към по-добро.

Как да развием интуицията?

Предлагаме на вашето внимание най-хубавите способи да помогнете да разсъните вътрешния си глас и да го настроите по верния метод!

Метод номер 1. Интуиция и вие сте най-хубави другари

Американският социопсихолог Томас Кондън твърди, че всеки има собствен неповторим подсъзнателен жанр. Някой може да почувства специфична топлота в стомаха, различен „ вижда ” картина в главата, третият стартира да трепва в очите или да сърби носа си. Това е напълно обикновено, тъй като подсъзнанието изпраща безредни сигнали, които могат да се проявят по най-странните и удивителни способи.

Вашата работа е да разпознавате тези сигнали, да ги приемате и да се сприятелявате с интуицията си.

За да извършите това, би трябвало:

Намерете насаме място, където никой няма да ви разсейва и тормози

Запомнете и анализирайте в детайли всички тези случаи, когато сте работили по волност и в последна сметка сте получили позитивни резултати

Запомнете и запишете всички чувства, които сте имали тогава (сърцебиене, звук в ушите, някакво друго необичайно чувство във вас и т.н.)

Запишете точната форма, в която сте получили информацията: дали ненадейно се е появило изображение пред вас под формата на картина, която сте дешифрирали вярно, измислили ли сте ясно и ясно решение и така нататък

След като завършите упражнението, ще можете да разберете тъкмо какви сигнали ви изпраща подсъзнанието ви. След като сте подредили този въпрос, идващия път ще разберете по какъв начин тъкмо работи вашата вътрешен глас.

Метод номер 2. Научете се да употребявате интуицията си умишлено

След като разберете по какъв начин тъкмо работи вашата вътрешен глас, пробвайте да се научите по какъв начин да я употребявате умишлено. За да извършите това, би трябвало да формулирате явен и къс въпрос, който ви интересува най-вече сега. Концентрирайте цялото си внимание върху частта от тялото, в която се „ ражда “ вашата вътрешен глас. Когато зародят познати чувства (това не постоянно се получава от първия път, тъй че не се обезсърчавайте и не спирайте да вършиме упражнението след първия неуспех), стиснете мощно юмруци.

Упражнението би трябвало да се повтаря всеки ден. С течение на времето ще се научите умишлено да ангажирате интуицията си, просто като стискате юмруци.

Метод номер 3. Дайте на интуицията си колкото се може повече независимост

Правете най-необикновените догатки през целия ден. Ако седите в кафене, пробвайте се да отгатнете името на сервитьорката. Излизате ли с другарка? Опитайте се да си визиите по какъв начин тъкмо ще е облечена тя. Отивате на работа? Познайте каква задача ще ви разпореди шефът да извършите през днешния ден първо.

Това упражнение не би трябвало да се приема доста съществено. И не се тормозете, в случай че вашите догатки не дават отговор на действителното положение на нещата. Целта на това упражнение не е да се научите да предсказвате бъдещето, а да изключите логиката си и да се научите да се отпускате.

Докато множеството от вашите догатки първоначално ще бъдат неправилни, с течение на времето това упражнение ще ви разреши да предвидите безпогрешно някои събития.

Метод номер 4. Дешифриране на сигналите на интуицията

За да научите по какъв начин вярно да интерпретирате сигналите, които интуицията ви изпраща, би трябвало да извършите следното упражнение заран.

Отнема от 10 до 15 минути. Необходимо е да упражнявате упражнението в положително въодушевление.

Вземете химикалка и празен лист хартия.

Намерете насаме място в дома си, тъй че никой да не ви безпокои.

Отпуснете се изцяло, затворете очи, медитирайте малко.

Всяко изображение, което поражда в главата ви, запишете или скицирайте. Ако смятате, че това е цялостна нелепост, прогонете тези мисли и продължете да пишете или рисувате.

Преди да си легнете, погледнете листата, припомнете основните събития, случили се през целия ден, и сравнете едното с другото.

Ще бъдете сюрпризирани, само че огромна част от написаното сутринта е директно обвързвано със случилото се следобяд.

Колкото повече практикувате това упражнение, толкоз по-ясен и по-ярък ще стане вашият поток на схващане.

Метод номер 5. Отърви се от филтрите

Този способ е малко като предходния и е отлично допълнение към него. Вземете тетрадка и запишете другите думи, които се появяват в главата ви. След това за всяка дума напишете първите асоциации, които се появяват, когато чуете тази дума. Ограничете се до пет думи.

Отначало ще създадете скучни описи, съдържащи общоприети изречения: „ работа-работа “, „ медицина-болница “, „ комфорт-дом “ и други Когато приключите със съставянето на вашия лист, започнете изначало. Вземете едни и същи думи и се пробвайте да запишете разнообразни асоциации. Измисляйте нови асоциации, до момента в който не запишете най-неочакваните и луди изречения.

Социопсихологът С. Джагдиш, който е създател на този способ за развиване на интуицията, написа в една от книгите си: „ На 15-ия ден от упражнението„ Отърване от филтрите “неочаквано написах„ улица – телефон “. В същия ден на път за работа изгубих мобилния си телефон. Добре е, че телефонът беше открит от почитан човек, който ми го върна и не изиска никаква премия. “

Метод номер 6. Следвайте знаците

Много постоянно желаеме от небето да ни изпрати някакъв знак, само че безусловно не желаеме да следваме появяването на тези знаци в живота си. Опитайте се да следите какво притегля вниманието ви. Задайте въпрос, който ви интересува, а по-късно през целия ден деликатно разглеждайте кои рекламни плакати най-често се появяват пред очите ви, без значение дали избран брой се повтаря повече от два или три пъти дневно и така нататък

Можете да отворите обичаната си книга на инцидентен принцип или да включите тв приемника и да слушате защо става въпрос. Интуицията ще ви помогне да намерите тези признаци, които ще демонстрират верния отговор.

Метод номер 7. Медитирайте

Медитацията е превъзходен метод освен да се отпуснете, само че и да развиете интуицията си. Намерете насаме място, изключете тв приемника, компютъра, телефона, с цел да не ви разсейват. Заемете комфортна позиция, затворете очи и оставете душата си да си почине от паниката и безкрайните грижи, които бяха през вчерашния ден и ще бъдат на следващия ден.

Упражнявайте се буйно, все едно ухажвате обичаното си момиче и не се отхвърляйте даже и в случай че темповете, с които развивате вашата вътрешен глас ви се костват малко мудни. Процесът към този момент е почнал и скоро ще бъдете сюрпризирани от големия си прогрес.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР