Развиването на ключови умения, ангажирането и овластяването са в основата

...
Развиването на ключови умения, ангажирането и овластяването са в основата
Коментари Харесай

Зам.-министър Младенов: Развиването на ключови умения, ангажирането и овластяването са в основата на формирането на активни и отговорни млади хора

Развиването на основни умения, ангажирането и овластяването са в основата на образуването на дейни и виновни младежи, които свободно и осъзнато да се осъществят и да надграждат капацитета си. Наша взаимна отговорност е да осигурим нужното, с цел да съумеят младежите решително да търсят и пазят своето място в едно демократично общество. Това сподели заместник-министърът на младежта и спорта Петър Младенов по време на работна среща на тематика „ Разработване на стратегическа рамка и пътна карта за пилотиране на UPSHIFT в България ".

UPSHIFT e световна стратегия на УНИЦЕФ за развиване на умения и обществено ангажиране на младежи на възраст 10-24 години, чиято цел е в къс период да отключи капацитета на младежите, с цел да основават действителна и осезаема смяна в живота на общността си. Акцент на работната среща е да се създаде стратегическата рамка на UPSHIFT за пилотиране и осъществяване на програмата в България.

„ Тази самодейност идва в извънредно значим миг, тъй като остават по-малко от 6 години до края на Програмата за развиване до 2030 година и Целите за стабилно развиване. Предстои срещата на върха на Организация на обединените нации за бъдещето, която ще прегледа какво е реализирано досега и по какъв начин младежите могат да бъда включени, тъй като те имат място на масата за договарянията ", сподели още заместник-министърът.

Младенов означи, че Министерството на младежта и спорта приветства и признатата Младежка декларация от Глобалния юношески разговор на Фонда на Организация на обединените нации за население и развиване от април тази година. „ Ще работим по консолидираното на главните цели в границите на политиките и стратегиите, които изпълняваме ", добави Петър Младенов.

Заместник-министърът акцентира, че екипът на ММС прави оценка високо партньорството си с УНИЦЕФ България, ориентирано към възстановяване на благосъстоянието на младежите в страната и усилване на тяхната ангажираност и мотивация към обществени тематики. „ Сигурен съм, че днешната среща ще очертае стратегическата рамка за пилотиране на програмата UPSHIFT и посредством осъществяването й ще се реализира положителна смяна в живота на младежите в страната ", сподели още Младенов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР