Развитието на туризма в Община Русе и Дунавския туристически регион

...
Развитието на туризма в Община Русе и Дунавския туристически регион
Коментари Харесай

Кметът на Русе се срещна с министъра на туризма Христо Проданов

Развитието на туризма в Община Русе и Дунавския туристически район бяха главните тематики, които разискаха през днешния ден кметът на Русе Пенчо Милков и министърът на туризма. В срещата взе участие и заместник-кметът по стопанската система Златомира Стефанова.

Пенчо Милков бе безапелационен, че досега средствата, отделяни за развиването на туризма и инфраструктурата в Северна България, са по-малки спрямо тези за Южна България, което обуславя и по-слабата интензивност на частните начинания в региона на туризма.

Тримата разгледаха и тематиката, която визира всички дунавски общини - речните круизни кораби и водният превоз. Милков и Стефанова подчертаха смисъла на бързите инспекции от РЗИ при акостирането на корабите, с цел да се показват повече дестинации в страната ни и да остане България в маршрутите на речния туризъм.

Повдигнат бе и въпросът за драгирането и поддръжката на водния път и основаването на единни правила със прилежаща Румъния за спокойствието на корабособствениците, плаващи в българо-румънския сектор.

" Възстановяването на връзките сред дунавските градове с съвременен тип превоз по реката би донесъл нови благоприятни условия за туризма. Вярваме, че от Силистра, през Русе до Видин би трябвало да има връзка и разходки по реката ", сподели Пенчо Милков.

Той предложи Русе да бъде включен в експедиентски журналистически турове на Министерството на туризма, с цел да може да се разпространява като дестинация.

Министър Проданов увери, че ще поддържа тазгодишното издание на русенското туристическо ревю " Уикенд Туризъм ". През предходната година то бе отличено като най-хубавото туристическо събитие, което даде съображение на кмета да предложения министъра да го открие през юни.

Златомира Стефанова изрази подготвеност общината да продължи дейното си присъединяване в Дунавския туристически район и акцентира, че финансирането за основаването на обща маркетингова тактика ще е от основно значение за развиването на структурата.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР