Развитието на СПА туризма е една от възможностите пред Варна

...
Развитието на СПА туризма е една от възможностите пред Варна
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних откри дискусия за СПА туризма

Развитието на СПА туризма е една от опциите пред Варна за превръщането на града в дестинация за 4 сезона. Богатите естествени дадености, минералните извори, комбинирани с дейното нахлуване на нискотарифните самолетни компании на летище Варна и разнообразния културен календар, могат да бъдат развивани доста по-динамично, изключително в случай че има нужната институционална поддръжка.

Това съобщи кметът Иван Портних, който откри полемика на тематика „ Разработване, налагане, промотиране и съвременно обществено комуникиране на характерния туристически артикул и политики, свързани със СПА туризма в България “. Тя бе проведена от вестник „ Труд “ и Министерството на туризма, а хазаин на срещата бе Община Варна.

В диалозите се включиха министър Николина Ангелкова, регионалният шеф - Стоян Пасев, на Добрич - Красимир Кирилов, зам.- регионалният шеф на Бургас Владимир Крумов, кметове от черноморски общини, бизнесмени, туристически организации, представители на висши образователни заведения.

„ Проектът на Министерството на туризма за основаване на 7 балнео- и СПА дестинации в страната, в това число и Черноморска, е част от тактиката за одобряване на България като целогодишна дестинация. Инициативата се осъществя взаимно с сектора и локалната власт и е извънредно значима за Черноморието, тъй като ще помогне хотелската база тук да се употребява през четирите сезона “, съобщи министър Николина Ангелкова.

Тя благодари на междуведомствената работна група по плана, която проучва постъпилите от общините оферти по него, и за поддръжката на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР