Развитието на кариерата на момчешката K-pop банда BTS остава неясно,

...
Развитието на кариерата на момчешката K-pop банда BTS остава неясно,
Коментари Харесай

K-pop бандата BTS – на сцената или в казармата

Развитието на кариерата на момчешката K-pop тайфа BTS остава неразбираемо, а повода е, че членовете на бандата би трябвало да отбият военна работа. В Южна Корея тя е наложителна за мъжете от 18 до 28 години и продължава 2 години. В момента в Народното събрание на страната се водят диспути дали срокът да не бъде скъсен за поп реализатори като световноизвестната група BTS. Ако предлагането бъде признато, те ще отбиват военна работа с триседмична военна подготовка, а не с 2-годишна постоянна работа.

Възможно е обаче членовете на бандата да влязат в казарма и да излизат от там за концерти в чужбина, съобщи Ройтерс.

Решението би трябвало да се вземе скоро, защото най-възрастният член на групата – Джин, става на 30 години през 2023 година С смяна на разпоредбите за военната работа през 2019 година на момчетата от BTS беше обещано право да отсрочват казармата до 30-годишна възраст.



Военната работа в Южна Корея провокира полемики, само че продължава да е наложителна поради напрежението със Северна Корея. През годините са допускани редица изключения от правилото за 2-годишна казарма, които разрешават отлагането на постъпването в армията, или пък редуцират периода на службата. Сред групите, за които има облекчени правила, са медалистите от Олимпийски или Азиатски игри, класическите музиканти и танцьори, които печелят призове от избрани състезания.

Сега в Народното събрание се разисква редуциране на периода на казармата за K-pop звездите.

Министърът на защитата на страната Лий Йонг позволи, че музикантите въпреки всичко може да изкарат целия период на военната работа, само че през това време ще могат да пътуват за концерти в чужбина, както и да репетират дружно. Така щели да изпълнят военния си дълг и в това време това нямало да навреди на ползите на армията, чиито разполагаем личен състав понижава поради намаляващата раждаемост в страната.

Според военния министър на Южна Корея присъединението на изпълнителите към армията може да ги направи още по-популярни.

От продуцентската компания на музикантите Big Hit не разясняват все още изказването на представителя на корейското държавно управление.

През юни седемте момчета от BTS оповестиха, че се разделят краткотрайно, с цел да се съсредоточат върху соло кариерите си. През април от продуцентската компания на бандата оповестиха, че някои от членовете ѝ са в сложен интервал поради несигурността, обвързвана с отбиването на наложителната военна работа, и желаеха решение по въпроса.



От дебюта им през 2013 година до момента BTS се трансфораха в международна сензация. Те станаха първата азиатска тайфа, която завоюва премията за актьор на годината на Американските музикални награди.

Смята се, че резултатът от бандата за стопанската система на Южна Корея може да доближи 43 милиарда $ за интервала от 2014 до 2023 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР