Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне

...
Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Развитието на инфраструктурните проекти между България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия регион

Развитието на инфраструктурните планове сред България и Сърбия ще спомогне за свързаността на целия район. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на среща със сръбския министър председател Ана Бърнабич. Тя е в България във връзка работната среща на водачите от страните от Западните Балкани.

По време на срещата двамата министър председатели дадоха приоритет на контрактуваното създаване на газопреносната връзка сред България и Сърбия, оповестиха от Министерски съвет. Те оцениха високо и напредъка по плановете от съвместен интерес, като построяването на автомагистрала Ниш – София и електрификацията на железопътната линия Ниш – българска граница.

Икономическата изгода от реализацията на плановете за модернизацията на шлюзовете на Железни врата и на пристанището в Бръчко на р. Сава ще бъде от голямо значение освен за двете страни, само че и за жителите и бизнеса в цяла Европа. Борисов и Бърнабич оцениха високо положителното двустранно съдействие, като българският министър председател акцентира, че единствено след два дни следва сключване на Меморандум сред двете страни за понижаване на цените за роуминг.

В хода на диалога българският министър председател съобщи още, че страната ни ще продължи да поддържа евроинтеграционния напредък на Сърбия по време на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 pm_barnabich-9  pm_barnabich-6  pm_barnabich-5  pm_barnabich-10  pm_barnabich-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР