Развитието на автомобила и защитата на климата трябва да вървят

...
Развитието на автомобила и защитата на климата трябва да вървят
Коментари Харесай

Mercedes-Benz работи върху намаляването на емисиите на CO2

Развитието на автомобила и отбраната на климата би трябвало да вървят в съгласие ръка за ръка. Автоиндустрията към този момент работи по съответните на това изискване концепции. Mercedes-Benz да вземем за пример желае да понижи излъчванията на CO2 с повече от 50 % до края на десетилетието. На първата си цифрова конференция ESG (Environment, Social and Governance) за вложители и анализатори, компанията разгласи цялостни ограничения за понижаване на въглеродните излъчвания.

Както към този момент беше декларирано на конференцията на Организация на обединените нации за климата COP26 през ноември 2021 година, Mercedes-Benz се ангажира с по-бърз преход към електрически транспортни средства.

„ Желанието за самостоятелна подвижност нараства непрестанно “ - сподели Ола Келениус, ръководител на управителния съвет на Mercedes-Benz Group AG - "Нашата работа е да посрещнем тази потребност по резистентен метод. Mercedes-Benz има явен проект да стане климатично безпристрастен. До 2030 година задачата ни е да понижим на половина излъчванията си. За да се реализира по-бърз прогрес в опазването на климата, е нужна оптималната ангажираност и повече съдействие сред политиката, бизнеса и обществото като цяло. ”

Целта на компанията е най-малко на половина да понижи излъчванията на CO2 на автомобил през целия витален цикъл до края на това десетилетие спрямо 2020 година Най-важните лостове за това са електрификацията на автомобилния парк, зареждането със “зелено ” електричество, подобряването на технологията на акумулаторите и необятното потребление на рециклиращи материали и възобновими сили в производството.

До 2030 година се възнамерява да се покрият повече от 70 % от енергийните потребности в производството на щутгартци с възобновими енергийни източници. Това би трябвало да бъде реализирано посредством разширение добива на слънчева и вятърна сила на лични локации и посредством подписване на спомагателни съответни съглашения за закупуване на електрическа енергия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР